Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Chocoladepudding met aardbeien
Een lekker, snel toetje!
Dit is een simpel toetje om te maken en hartstikke lekker. Je hoeft geen rauwe eieren te gebruiken, alleen maïzena om het mengsel te binden en het is snel klaar. Je kunt de pudding serveren met vers fruit of met slagroom. De pudding heeft de structuur van een dikke chocoladevla, als je ‘m nog wat dikker wilt hebben, kun je eventueel nog wat maïzena toevoegen. Het recept voor dit toetje vond ik hier. Ik heb de hoeveelheid suiker wat aangepast en het was nu nog steeds zoet genoeg. Proef zelf aan het eind van de kooktijd of je het toetje zoet genoeg vindt, je kunt dan altijd nog wat suiker toevoegen (doe dit wel als de pudding nog heet is).
Probeer ook eens tiramisu, dit aardbeientoetje met Griekse yoghurt of deze snelle chocolademousse.
Ingrediënten
- 540 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels maïzena
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 60 gram vanillesuiker
- 125 gram verse aardbeien
- Om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de melk in een steelpannetje en laat warm worden.
-
Meng ondertussen de maïzena met het cacaopoeder in een kom.
-
Giet de helft van de warme melk over het cacaomengsel terwijl je goed klopt. Is het mengsel klonterig? Giet het dan even door een zeef.
-
Voeg de suiker toe aan de overige melk in de pan en breng dit tegen de kook aan.
-
Giet het cacaomengsel toe aan de hete melk en breng aan de kook terwijl je blijft kloppen (niet weglopen nu). Laat het mengsel 2 minuten koken terwijl je klopt of totdat je een dik, glanzend mengsel hebt.
-
Verdeel de chocoladepudding over drie bakjes (van ongeveer 125 ml). Laat even afkoelen en zet ze vervolgens anderhalf uur in de koelkast om stevig te worden. Serveer de chocoladepudding met de verse aardbeien en bestrooi met poedersuiker.
Er zijn nog geen reacties.