Chocoladekoekjes met bruine suiker

Lekkere chocolate chip cookies met melkchocola en bruine basterdsuiker.

Dit zijn geen knappe koekjes, dat geef ik meteen toe. Toch heb ik de verleiding weten te weerstaan om ze te bestrooien met poedersuiker of ze te bedekken met wat gesmolten witte chocola, dat kun je zelf natuurlijk wel doen, maar deze koekjes hebben het qua smaak niet nodig. Het recept vond ik op deze site, waar ze deze koekjes de ‘Perfect chocolate chip cookies’ noemen. Alleen is ‘brown sugar’ in Amerika blijkbaar iets anders dan hier, want mijn koekjes waren erg donker. Na wat gezocht te hebben op Google, zag ik dat het meer lijkt op lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker. Maar goed, maakt niet uit, de koekjes smaakten er niet minder lekker om!

Probeer ook eens chocolate chip cookies van Nigella, pure chocoladekoekjes, world peace cookies of triple chocolate chip cookies.

bruine basterdsuiker chocolate chip cookies
Chocoladekoekjes met bruine suiker
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
36 stuks

Ingrediënten

  • 170 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 240 gram bloem
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1/2 theelepel zout
  • 270 gram melkchocola

Bereidingswijze & foto's

  1. Hak de melkchocola in stukjes (elk stukje in 4 gelijke stukken).

  2. Klop de boter met de bruine suiker en de kristalsuiker romig.

  3. Voeg het ei en de vanille toe en klop opnieuw goed.

  4. Voeg de bloem, de maïzena, het zuiveringszout en het gewone zout toe en spatel door elkaar.

  5. Spatel de melkchocola erdoorheen (of doe dit met je handen).

  6. Zet het deeg minstens 30 minuten in de koelkast om goed koud te worden.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Beleg een bakplaat met bakpapier en schep 6 – 9 bolletjes deeg op de bakplaat (de bolletjes moeten ongeveer de grootte hebben van een golfbal). Duw ze een beetje plat.

  9. Bak de koekjes 9 minuten in de oven. Haal ze uit de oven, laat ze 2 minuten staan en schep ze vervolgens met een spatel of kaasschaaf op een rooster. Laat ze daar volledig afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg. In totaal heb je genoeg deeg voor 36 koekjes.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten