Chocoladefudge met noten en rozijnen

Een andere variatie op het standaard fudgerecept van Nigella Lawson.

In dit recept voeg je aan de standaardingrediënten (boter, gecondenseerde melk en pure chocola) rozijnen en noten toe. Het idee voor de fudge kreeg ik toen ik in Nigella Express een basisrecept voor chocoladefudge zag. Kijk ook eens bij chocoladefudge met marshmallows, chocolade-pindakoek of Rocky Karamel.

Chocoladefudge met noten en rozijnen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
8 - 10 stukjes

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocola
  • 15 gram roomboter
  • 100 ml gecondenseerde melk (wat te doen met de overige gecondenseerde melk)
  • 50 gram gemengde noten
  • 50 gram rozijnen

Je kunt deze fudge ook bewaren in de diepvries totdat je het wil gebruiken. Je hoeft het dan niet te ontdooien, het kan zo uit de vriezer gegeten worden.

Bereidingswijze & foto's

  1. Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje.

  2. Voeg de roomboter toe, zet het vuur laag.

  3. Voeg de chocola in stukjes toe. 3211079788_a8e9268383_b1

  4. Meng alles goed tot je één samenhangend geheel hebt.

  5. Hak de noten eerst in stukjes of sla ze stuk met een deegroller.

  6. Voeg de noten en de rozijnen toe. Roer door elkaar. 3210243525_2750a31b8d1 3211094688_77045fcf211 3210237481_5e9e8be9a81

  7. Neem een kleine ovenschaal (ongeveer 5 bij 10 cm) of iets anders waar je de fudge op kunt gieten.

  8. Beleg de ovenschaal met bakpapier en schep de fudge erop. Je wil ongeveer een dikte van 1,5 cm. 3211090986_132a374dee1 3211091814_28a3fe49d01

  9. Laat de fudge afkoelen en zet in de koelkast.

3211094688_77045fcf212

1 reactie

  1. Ze zijn echt heerlijk, en makelijk voor te maken

    marion L'Espoir op 3 November 2012