Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Chocoladefudge met noten en rozijnen
Een andere variatie op het standaard fudgerecept van Nigella Lawson.
In dit recept voeg je aan de standaardingrediënten (boter, gecondenseerde melk en pure chocola) rozijnen en noten toe. Het idee voor de fudge kreeg ik toen ik in Nigella Express een basisrecept voor chocoladefudge zag. Kijk ook eens bij chocoladefudge met marshmallows, chocolade-pindakoek of Rocky Karamel.
Ingrediënten
- 100 gram pure chocola
- 15 gram roomboter
- 100 ml gecondenseerde melk (wat te doen met de overige gecondenseerde melk)
- 50 gram gemengde noten
- 50 gram rozijnen
Je kunt deze fudge ook bewaren in de diepvries totdat je het wil gebruiken. Je hoeft het dan niet te ontdooien, het kan zo uit de vriezer gegeten worden.
Bereidingswijze & foto's
-
Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje.
-
Voeg de roomboter toe, zet het vuur laag.
-
Meng alles goed tot je één samenhangend geheel hebt.
-
Hak de noten eerst in stukjes of sla ze stuk met een deegroller.
-
Neem een kleine ovenschaal (ongeveer 5 bij 10 cm) of iets anders waar je de fudge op kunt gieten.
-
Beleg de ovenschaal met bakpapier en schep de fudge erop. Je wil ongeveer een dikte van 1,5 cm.
-
Laat de fudge afkoelen en zet in de koelkast.
1 reactie
• marion L'Espoir op 3 November 2012 ∞