Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Bananencake met chocoladestukjes
Een zachte, fruitige cake met stukjes chocola.
Deze cake blijft lekker zacht door de toevoeging van banaan en is in een luchtdichte trommel tot 5 dagen te bewaren. Het is belangrijk dat, als je een gevulde cake maakt, je de vulling (fruit of chocola) even mengt met bloem. De bloem zorgt ervoor dat de vulling niet zo snel zakt en je niet eindigt met een chocoladebodem met banaan erop. Ik heb voor de chocoladestukjes ‘chocolate chips‘ gebruikt. Heb je die niet? Gebruik dan gewoon een tablet chocola en snijd 1 blokje in vieren. Ik heb de cake in een keukenmachine gemaakt. Als je de cake met de hand wil maken, klop dan de boter romig met de suiker. Klop de eieren erdoor, zeef de bloem erover en schep de vanille en chocoladestukjes erdoor.
Deze cake als nagerecht serveren? Kijk dan eens onderaan deze pagina bij ‘serveersuggestie’.
Probeer ook eens deze cake met gedroogd fruit, een limoencake of een feestelijke cake.
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 170 gram kristalsuiker
- 170 gram zelfrijzend bakmeel
- 170 gram roomboter
- 3 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 100 gram chocoladestukjes
- 1 eetlepel bloem
Serveersuggestie: serveer deze cake eens met een chocoladesaus als nagerecht. Voor de chocoladesaus kun je ganache gebruiken.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 170°C
-
Meng de chocoladestukjes met de eetlepel bloem en roer door elkaar.
-
Stop alle ingrediënten, behalve de chocoladestukjes, in de keukenmachine en meng totdat je een samenhangend beslag hebt.
-
Schep de chocoladestukjes losjes door het beslag.
-
Vet de cakevorm in. Schep het beslag in de vorm.
-
Bak de cake voor 60 tot 75 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de cake afkoelen en snijd in stukken.
2 Reacties
• Michelle op 3 May 2009 ∞
• dylan op 19 January 2010 ∞