Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Regenboogcakejes
Vrolijke, kleurige cakejes!
Soms is het ontzettend leuk om te experimenteren met voedingskleurstof. Deze regenboogcakejes zijn een lust voor het oog. Ze worden gemaakt met een basisrecept voor cakejes van Nigella Lawson. Vervolgens meng je een aantal voedingskleurstoffen door de cakemix en creëer je deze prachtige dingetjes. Je kunt ze zo laten of vervolgens nog glazuren voor een echt feestelijk effect.
Voedingskleurstof kun je op verschillende manieren verkrijgen. Veel toko’s hebben een ruim assortiment in kleurstoffen. Ook kun je voedingskleurstof via internet bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze winkel met Engelse producten in Amsterdam. Zij hebben bij ‘flavourings en colourings’ diverse kleuren voor 1,15 per stuk. Ook kun je voedingskleurstof bestellen bij de leukste taarten webshop. Gebruik in ieder geval kleurstof die geschikt is om voeding mee te kleuren.
Ingrediënten
- 125 gram boter
- 125 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 0,5 theelepel vanille-extract
- 2- 3 eetlepels, eventueel melk
- 1 – 2 theelepels, blauwe kleurstof
- 1 – 2 theelepels, oranje kleurstof
- 1 – 2 theelepels, groene kleurstof
- 1 – 2 theelepels, rode kleurstof
- Eventueel boterglazuur
Gebruik voor het glazuren het recept voor waterglazuur, boterglazuur of fondant. Op deze foto’s is boterglazuur gebruikt.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 200°C
-
Klop de boter romig en zacht en voeg de suiker toe. Blijf kloppen tot je een romig mengsel krijgt.
-
Voeg de eieren toe en klop door elkaar.
-
Voeg de vanille toe.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het botermengsel en spatel door elkaar.
-
Verdeel het beslag over 4 kommen. Voeg aan elke kom 1 – 2 theelepels kleurstof toe (hoe meer kleurstof je gebruikt, hoe donkerder de kleur van de cakejes wordt).
-
Vul een muffinvorm met papieren bakjes of vet ‘m goed in.
-
Begin met een theelepel blauw in elk bakje. Volg daarna met oranje, groen en rood. Je kunt uiteraard ook een andere volgorde gebruiken of andere kleuren. Zorg in ieder geval dat je de kleuren zo min mogelijk laat mengen om een laagjeseffect te krijgen.
-
Bak de cakejes voor 15 – 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze eventueel gaat glazuren.
De cakejes glazuren
-
Smeer het glazuur met een theelepel op de bovenkant van het cakeje. Je kunt ook een spuitzak gebruiken.
-
Versier eventueel met feestelijke mini m&m’s, gekleurde hagel of biggareaux.
6 Reacties
• Nico op 2 August 2009 ∞
• Lisa op 2 August 2009 ∞
• Iris op 12 May 2010 ∞
• Monica op 20 July 2011 ∞
• charlotte op 6 April 2012 ∞
• Lisa op 6 April 2012 ∞