Home Page › Wereld › Amerika ›
Red velvet cupcakes
Knalrode cakejes met roomkaasglazuur!
Deze cakejes zijn erg lekker en feestelijk. Als je geen keukenmachine hebt, zorg dan dat je de poedersuiker eerst zeeft voordat je het mengt met de rest van de ingrediënten. Ik heb een rode kleurstofpasta gebruikt. De rode wijnazijn lijkt een vreemd ingrediënt, maar het zorgt ervoor dat het zuiveringszout goed oplost. Je kunt het ook vervangen door citroensap, dat heeft hetzelfde effect. Probeer ook eens koffiecakejes met banaan, Hi-Hat cupcakes of Guinness cupcakes.
It’s a marshmallow world in the winter,
When the snow comes to cover the ground,
It’s the time for play, it’s a whipped cream day,
I wait for it all year round.
Ingrediënten
- 135 gram bloem
- 15 gram cacao
- 115 gram boter
- 125 ml karnemelk
- 150 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 2 theelepels rode voedings- kleurstof
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel zuiveringszout (baksoda)
- 1 theelepel rode wijnazijn
- snufje zout
- Optioneel kerstsprinkels
Voor het glazuur
- 40 gram roomkaas
- 40 gram roomboter
- 250 gram poedersuiker
- 2 theelepels vanille-extract
Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinvorm met 12 papieren bakjes.
-
Meng de bloem, de cacao en het zout in een kom, zet apart.
-
Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker romig. Voeg dan het ei toe en klop 1 minuut. Voeg de kleurstof en het vanille-extract toe en roer door elkaar.
-
Voeg een derde van het bloemmengsel toe en meng op lage snelheid. Giet vervolgens de helft van de karnemelk erbij terwijl je blijft mengen. Voeg vervolgens weer een derde van het bloemmengsel toe, giet de rest van de karnemelk erbij en sluit af met de rest van de bloem.
-
Voeg het zuiveringszout en de rode wijnazijn toe er schep door elkaar.
-
Verdeel het beslag over de muffinvorm.
-
Zet de cakejes in de oven en bak ze 16 – 18 minuten of totdat een prikker schoon weer uit de cakejes komt. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan voorzichtig op een rooster om verder af te koelen.
-
Stop alle ingrediënten voor het glazuur in de keukenmachine en meng tot een glad mengsel. Stop het mengsel in een spuitzak en decoreer de cakejes. Maak eventueel af met wat kerstversiersels. Bewaar ze, goed afgedekt, in de koelkast.
5 Reacties
• Caroline Brouwer op 17 December 2011 ∞
• Chantal op 17 December 2011 ∞
• Lisa op 17 December 2011 ∞
• annemei op 16 December 2012 ∞
• Lisa op 16 December 2012 ∞