Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Zoete aardappelcake met rozijnen
Een lekkere, gekruide cake met zoete aardappel, rozijnen en walnoten.
Dit recept is gebaseerd op een recept voor sweet potato and pecan bread uit Rachel Allen’s Bake. Ik heb het recept aangepast. Probeer ook eens kruidcake met courgette en walnoten, volkorencake met verse pruimen en walnoten of Hollandse appelcake.
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappelen
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 200 gram, lichtbruin basterdsuiker
- 100 gram walnoten
- 50 gram rozijnen
- 180 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel gemalen kruidnagels
- 0,5 theelepel gemalen anijs
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 150°C
-
Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Was de rozijnen.
-
Stamp met een vijzel de walnoten in stukjes.
-
Klop de eieren los met de olie, suiker, zoete aardappelen, rozijnen en walnoten.
-
Zeef de bloem, kaneel, het bakpoeder, de gemalen kruidnagel, anijs en de zout bij het eiermengsel. Meng door elkaar met een houten lepel.
-
Beleg de de cakevorm met bakpapier.
-
Schep het mengsel in de cakevorm en bak de cake voor 60 – 75 minuten. Een prikker moet er schoon weer uitkomen.
-
Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
Er zijn nog geen reacties.