Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Volkorencake met verse pruimen en walnoten
Een lekkere cake met verse pruimen en een bovenlaag van stukken walnoot.
Dit recept komt van deze website. Je kunt de cake een paar dagen goed houden, wij vonden hem zelfs lekkerder worden omdat de pruimen ervoor zorgen dat de cake lekker vochtig blijft. Ik heb de karnemelk uit het originele recept vervangen door zure melk (melk met azijn). Je kunt uiteraard ook gewoon karnemelk gebruiken. Gebruik rijpe pruimen voor dit recept.
Probeer ook eens appelcake met dadels, bananencake met chocola of limoencake.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren tarwemeel
- 100 gram rietsuiker
- 30 gram bruine basterdsuiker
- 60 ml zonnebloemolie
- 1 citroen
- 1 theelepel bakpoeder
- 180 ml melk
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 5, ongeveer 175 gram pruimen
Voor de bovenkant
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 50 gram walnoten
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Meng de melk met de azijn en zet apart.
-
Rasp de schil van de citroen. Snij de pruimen in stukjes.
-
Meng in een kom de geraspte citroen, de rietsuiker, basterdsuiker en zonnebloemolie.
-
Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder.
-
Meng het oliemengsel langzaam roerend met het bloemmengsel. Voeg om en om de zure melk toe.
-
Schep de pruimen door het beslag.
-
Vet een cakevorm in. Schenk het beslag in de vorm.
-
Hak de walnoten in stukken. Meng met de basterdsuiker en sprenkel het over de cake heen.
-
Bak de cake voor 50 – 60 minuten in de oven, of totdat een prikker er schoon weer uitkomt. Laat de cake afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.