Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Tropische cake
Een veganistische cake met banaan, ananas, walnoten en kokos.
Deze cake is ontzettend simpel om te maken en de smaken zijn heerlijk! Toevallig is hij ook veganistisch, er zitten geen eieren in en ook geen boter. Gelukkig merk je daar niks van, het is gewoon een lekkere cake! Het recept is gebaseerd op een recept dat ik vond op de site van Joy the Baker. De cake is het lekkerst op de dag dat je hem gebakken hebt, dan is de bovenkant nog lekker krokant.
Probeer ook eens mueslikoekjes met pindakaas, wicky wacky cake of deze bananencake met chocola.
Ingrediënten
- 2 bananen (265 gram)
- 125 gram ananas uit blik
- 60 ml zonnebloemolie
- 50 gram walnoten
- 65 gram geraspte kokos
- 100 gram rietsuiker
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1/2 theelepel zout
- mespuntje gemberpoeder
- 2 eetlepel rietsuiker
- om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg de onderkant van een taartvorm van 18 cm met bakpapier en vet de randen in met een beetje olie. Laat de ananas uitlekken in een zeef. Hak ze wat fijner als de stukjes groot zijn. Hak de walnoten in stukjes.
-
Pel de bananen en pureer ze met een vork in een grote kom. Voeg de suiker, stukjes ananas en de olie toe. Roer door elkaar.
-
Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder, de kaneel, het zout, het gemberpoeder, de kokos en de walnoten toe. Roer door elkaar, maar stop meteen als het mengsel gecombineerd is.
-
Schep het beslag in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad.
-
Bestrooi de cake met de twee eetlepels rietsuiker.
-
Bak de cake 30 – 35 minuten in de oven of totdat een prikker schoon uit de cake komt. Laat 10 minuten afkoelen, haal de cake dan uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
-
Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker.
Er zijn nog geen reacties.