Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Rum-rozijnencake
Een lekkere, luchtige cake met rozijnen in rum.
Gebruik voor deze cake goede boter, want het verschil merk je echt. Sla ook de tijd voor het mixen niet over, het romig kloppen van de boter en eieren zorgt ervoor dat de cake een heerlijk, luchtige structuur krijgt. Probeer ook eens kruidcake met courgette en walnoten, Hollandse appelcake of bananencake met chocola.
Ingrediënten
- 225 gram, op kamertemperatuur roomboter
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 230 gram bloem
- 20 gram maïzena
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 gram rozijnen
- 100 ml rum
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Was de rozijnen en stop ze in een pan met de rum. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook, zet het vuur dan uit, leg een deksel op de pan en laat minstens een uur staan. De rozijnen zuigen dan alle rum in zich op. Schenk het vocht wat over is van de rozijnen in een apart bakje en zet apart (niet weggooien!).
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de cakevorm in en beleg de onderkant met bakpapier.
-
Meng de bloem, maïzena, het bakpoeder en het zout in een kom.
-
Klop met een mixer de boter en de suiker romig. Doe dit op de hoogste stand en voor 2 minuten.
-
Voeg één voor één de eieren toe. Klop goed op een medium stand na toevoeging van elk ei.
-
Voeg het vocht van de rozijnen toe en mix opnieuw.
-
Gebruik een spatel om het bloemmengsel met het botermengsel te mengen. Stop meteen als het mengsel gemengd is, te veel roeren maakt de cake taai.
-
Schep de rozijnen door het beslag.
-
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake voor 60 – 75 minuten. Een prikker moet er schoon weer uitkomen. Laat de cake afkoelen in de vorm. Haal vervolgens een mes langs de zijkanten en draai de cake om op een rooster. Draai hem opnieuw en snij in stukken. Deze cake blijft tot 5 dagen goed mits je hem goed inpakt met plastic folie. Je kunt hem, goed ingepakt, ook invriezen.
7 Reacties
• Caroline Brouwer op 20 January 2011 ∞
• gerrie roozeboom op 21 January 2011 ∞
• Lisa op 21 January 2011 ∞
• Chelle op 20 March 2013 ∞
• Lisa op 25 March 2013 ∞
• Consuela Raalte op 5 May 2013 ∞
• Lisa op 9 May 2013 ∞