Nectarinecake

Een cakeachtige bodem met fruitige nectarineplakken, een echte zomercake!

Dit is een heerlijke cake met vers fruit! Ideaal voor nectarines of perziken die nu in overvloed te krijgen zijn. Het recept komt uit Jim Fobel’s Old-Fashioned Baking Book. Het is een cake die warm het lekkerst is, maar koud is hij ook nog steeds goed te eten. Gebruik rijp fruit.

Probeer ook eens aardbeiencake, pruimencake of bosbessencake.

nectarinecake nectarinekuchen nectarines nectarinetaart
Nectarinecake
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
8 stukken

Ingrediënten

  • 4 nectarines (680 gram)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 gram bloem
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 60 gram ongezouten boter

Voor de bovenkant

  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 2 eigelen
  • 80 ml ongeslagen slagroom

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm van 22 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier. Smelt de boter en laat afkoelen.

  2. Was de nectarines en halveer ze. Haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in plakjes. Stop de plakjes in een kom met het citroensap en schep door elkaar. Zet apart. Nectarinecake - 001 Nectarinecake - 009 Nectarinecake - 013

  3. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom. Nectarinecake - 015

  4. Klop de eieren, de melk en het sinaasappelraspsel in een grote kom. Voeg de gesmolten boter toe en klop door elkaar. Nectarinecake - 016 Nectarinecake - 017

  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en schep met een lepel door elkaar heen totdat je een glad mengsel hebt (stop met roeren zodra het mengsel gemengd is). Schep het beslag in de taartvorm en verdeel over de bodem. Nectarinecake - 020 Nectarinecake - 021 Nectarinecake - 022

  6. Laat de nectarineplakjes uitlekken en verdeel ze over de bovenkant van de cake. Nectarinecake - 027 Nectarinecake - 029

  7. Meng de suiker, de kaneel en de nootmuskaat in een kom. Verdeel over de nectarines. Bak de cake 35 minuten in de oven of totdat een prikker schoon uit het beslag komt. Haal de cake uit de oven, laat de oven op 200°C staan. Nectarinecake - 034

  8. Meng de eigelen met de room. Giet over de koek en zet de cake 10 minuten extra in de oven. Laat de cake afkoelen in de vorm. Haal een mes langs de randen en serveer de cake lauwwarm of koud. Nectarinecake - 036 Nectarinecake - 048

Nectarinecake - 082

6 Reacties

  1. Deze cake is goed gelukt en erg lekker!! :-)

    Vera op 30 July 2012

  2. Leuk om te horen, Vera! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 1 August 2012

  3. Ik wil deze cake gaan maken, maar heb geen vorm van 22 cm.Wel van 20 of 24. Welke kan ik het beste gebruiken???

    Ria op 30 August 2012

  4. Hoi Ria, dan zou ik gaan voor de vorm van 20 cm. Dan wordt de cake wel wat dikker en heeft hij misschien wat langer in de oven nodig. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 30 August 2012

  5. Cake is goed gelukt, smaakte prima, maar de temperatuur vond ik moeilijk. Leek me erg hoog. Ik heb een hete lucht oven, Hoeveel graden is het beste?

    Ria op 2 September 2012

  6. Ik zou een heteluchtoven op 180 graden zetten en na 25 minuten even kijken of hij al gaar is (met een prikker). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 3 September 2012

Reactie achterlaten