Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Nectarinecake
Een cakeachtige bodem met fruitige nectarineplakken, een echte zomercake!
Dit is een heerlijke cake met vers fruit! Ideaal voor nectarines of perziken die nu in overvloed te krijgen zijn. Het recept komt uit Jim Fobel’s Old-Fashioned Baking Book. Het is een cake die warm het lekkerst is, maar koud is hij ook nog steeds goed te eten. Gebruik rijp fruit.
Probeer ook eens aardbeiencake, pruimencake of bosbessencake.
Ingrediënten
- 4 nectarines (680 gram)
- 2 eetlepels citroensap
- 150 gram bloem
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 60 gram ongezouten boter
Voor de bovenkant
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat
- 2 eigelen
- 80 ml ongeslagen slagroom
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm van 22 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier. Smelt de boter en laat afkoelen.
-
Was de nectarines en halveer ze. Haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in plakjes. Stop de plakjes in een kom met het citroensap en schep door elkaar. Zet apart.
-
Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom.
-
Klop de eieren, de melk en het sinaasappelraspsel in een grote kom. Voeg de gesmolten boter toe en klop door elkaar.
-
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en schep met een lepel door elkaar heen totdat je een glad mengsel hebt (stop met roeren zodra het mengsel gemengd is). Schep het beslag in de taartvorm en verdeel over de bodem.
-
Laat de nectarineplakjes uitlekken en verdeel ze over de bovenkant van de cake.
-
Meng de suiker, de kaneel en de nootmuskaat in een kom. Verdeel over de nectarines. Bak de cake 35 minuten in de oven of totdat een prikker schoon uit het beslag komt. Haal de cake uit de oven, laat de oven op 200°C staan.
-
Meng de eigelen met de room. Giet over de koek en zet de cake 10 minuten extra in de oven. Laat de cake afkoelen in de vorm. Haal een mes langs de randen en serveer de cake lauwwarm of koud.
6 Reacties
• Vera op 30 July 2012 ∞
• Lisa op 1 August 2012 ∞
• Ria op 30 August 2012 ∞
• Lisa op 30 August 2012 ∞
• Ria op 2 September 2012 ∞
• Lisa op 3 September 2012 ∞