Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Limoencake
Een heerlijke zoetzure fruitcake! De cake wordt overgoten met een limoensiroop, dit trekt in de cake en maakt het geheel lekker zacht en yummie!
Deze cake kun je ook met citroen maken.
Ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 125 gram kristalsuiker
- 3 limoenen
- 2 eieren
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels poedersuiker
Je kunt deze cake invriezen.
Bereidingswijze & foto's
-
Vet de bakvorm in en/of bekleedt hem met bakpapier.
-
Rasp de schillen van de limoenen. Je wil alleen het gekleurde gedeelte, niet het wit.
-
Pers de geraspte limoenen uit en bewaar het sap.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter in de magnetron (ongeveer 40 sec.) en giet in een grote kom.
-
Voeg de suiker toe en klop de boter met de suiker romig.
-
Roer de geraspte limoenschillen door het suikermengsel.
-
Voeg de eieren toe en klop door elkaar.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel en schep het door het suikermengsel.
-
Schep het beslag in de bakvorm. Maak met een lepel de bovenkant zo glad mogelijk.
-
Bak de cake 30 – 40 minuten in de oven. De bovenkant is lichtbruin en een satéprikker moet er schoon weer uitkomen.
De limoensiroop
-
Schenk het limoensap in een steelpan en zet op laag vuur.
-
Voeg de poedersuiker toe en roer totdat het poeder opgelost is.
-
Laat een paar minuten staan sudderen (niet koken).
-
Haal de pan van het vuur. De siroop blijft vloeibaar (iets dikker dan water). Als de cake enigszins afgekoeld is (niet helemaal), kun je de siroop over de cake gieten.
11 Reacties
• elske op 9 January 2010 ∞
• Martha op 29 January 2011 ∞
• Lisa op 30 January 2011 ∞
• Esther op 28 July 2011 ∞
• Kookbeginner op 7 December 2011 ∞
• Lisa op 7 December 2011 ∞
• Soumia op 11 December 2011 ∞
• Soumia op 11 December 2011 ∞
• Lisa op 15 December 2011 ∞
• Sander op 28 April 2013 ∞
• Lisa op 3 May 2013 ∞