Lichte fruitcake

Een luchtige cake gevuld met gedroogd fruit.

Ik heb voor deze cake een mengsel gebruikt van rozijnen, pruimen en krenten. Probeer ook eens Engelse fruitcake, fruitcake met dadels, pruimen en abrikozen of muffins met gedroogd fruit.

Lichte fruitcake
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
1 cake van 20 cm

Ingrediënten

  • 115 gram boter
  • 115 gram witte basterdsuiker
  • 230 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 170 gram gedroogd fruit
  • 2 flinke eetlepels (ongeveer 60 gram) sinaasappelmarme…
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel, extra bloem
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Klop de boter samen met de suiker romig. Doe dit zo lang als nodig is, het bepaalt de luchtigheid van de cake. Fruitcake - 001

  2. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom.

  3. Voeg de eieren en de bloem om en om toe aan het botermengsel. Klop goed door elkaar.

  4. Roer de melk erdoorheen. Het beslag moet nu zacht zijn zoals cakebeslag (niet te droog en niet te nat). Fruitcake - 008

  5. Roer de sinaasappelmarmelade erdoor. Fruitcake - 011

  6. Was het gedroogde fruit en snijd in stukjes van gelijke grootte. Roer de eetlepel extra bloem erdoorheen. Dit zorgt ervoor dat de stukjes niet naar de bodem zakken.

  7. Schep het gedroogde fruit door het beslag. Fruitcake - 013

  8. Vet een dichte taartvorm van 20 cm in (bekleed de vorm helemaal met bakpapier als je een springvorm gebruikt).

  9. Schep het beslag in de taartvorm. Besprenkel met de twee eetlepels kristalsuiker. Fruitcake - 017

  10. Bak de cake voor 30 – 45 minuten in de oven. De bovenkant moet goudbruin zijn en een prikker moet er schoon weer uitkomen. Laat de cake een paar minuten afkoelen in de vorm. Haal dan een mes langs de randen en laat de cake op een rooster afkoelen.

Fruitcake - 031

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten