Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Kokoscake met rabarber
Een heerlijke, zachte cake met kokos en verse rabarber.
Probeer ook eens rabarberijs, mascarponecake met rabarber of rabarbercrumble.
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Bereidingstijd
- > 60 min.
- Aantal
- 1 cake
Ingrediënten
- 450 gram (3 / 4 stengels) rabarber
- 225 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 250 gram kristalsuiker
- 125 gram boter
- 3 eieren
- 125 ml melk
- 110 gram geraspte kokosnoot
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels rietsuiker
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 150°C
-
Was de rabarber en snij de uiteinden eraf. Snij één stengel in kleine halve maantjes. Snij de overige rabarberstengels in de grootte van de breedte van de cakevorm (ongeveer 10 cm).
-
Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en de geraspte kokosnoot in een kom.
-
Smelt de boter.
-
Klop de eieren los met de melk en de vanille extract. Roer de boter erdoor.
-
Schenk het eiermengsel bij het bloemmengsel en roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag. Stop met roeren zodra het gemengd is.
-
Beleg een cakevorm met bakpapier.
-
Schep de helft van het beslag in de vorm.
-
Verdeel de kleine stukjes rabarber over het beslag.
-
Verdeel de rest van het beslag over de rabarber. Bedek de bovenkant met de stengels rabarber. Bestrooi met de rietsuiker.
-
Bak de cake ongeveer 75 minuten in de oven, maar begin na een uur met controleren. Als een prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar. Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen en draai hem dan om.
2 Reacties
• Judith op 25 June 2012 ∞
• sylvia op 12 June 2013 ∞