Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Hazelnotencake met Nutella
Ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken bezig te zijn, maar toch een lekkere cake wil bakken.
Deze cake is een van de simpelste die ik ken. Hij komt uit een kookboekje van BBC Good Food (’101 cakes and bakes’), maar is ook te vinden op hun website. Ik vond de omschrijving al leuk:’Chuck the lot into a bowl, give it a quick beat and it’s ready to bake.’. En zo simpel was het dus ook echt. De smaak van de cake is heerlijk. Ik heb wat meer hazelnoten gebruikt en de cake gebakken in een springvorm van 18 cm. Probeer ook eens Guinness gingerbread, kruidcake met courgette en walnoten of maanzaadcake met roomkaas.
Ingrediënten
Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
- 175 gram roomboter
- 175 lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 4 eetlepels melk
- 4 eetlepels Nutella
- 75 gram hazelnoten
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten een paar minuten in een pan zonder boter of olie. Hak ze dan in stukken. Vet de vorm in en beleg de onderkant met bakpapier.
-
Snij de boter in blokjes en stop samen met de suiker, de eieren, de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de melk. Klop met een mixer tot een luchtig en samenhangend mengsel.
-
Schep driekwart van het mengsel in de vorm. Verdeel de vier eetlepels Nutella over de cake (gewoon in klodders). Giet de rest van het beslag eroverheen. Trek er een paar keer een prikker doorheen, zodat de Nutella verdeeld wordt over de cake. Verdeel de hazelnoten over de bovenkant.
-
Zet de cake in de oven en bak voor 60 – 70 minuten of totdat de cake gerezen is en mooi bruin. Bedek eventueel halverwege met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, haal een mes langs de randen en draai ‘m vervolgens om op een rooster. Laat afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.
1 reactie
• Jamie op 7 July 2011 ∞