Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Guinness gingerbread
Een kruidige cake met Guinness.
Ik wilde deze cake al een tijdje maken en het is eindelijk gelukt. Het resultaat: een zachte, kruidige cake met een diepe smaak van Guinness. Wij vonden het lekker, maar de smaak van Guinness is erg aanwezig. Als je niet van Guinness houdt is dit geen aanrader. Ook voor kinderen is dit waarschijnlijk wat te sterk. Het recept komt uit Nigella’s Kitchen. Het laat zich, mits goed ingepakt, goed invriezen. Probeer ook eens gembercake met peer, zoete aardappelcake met rozijnen of kruidcake met courgette en walnoten.
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 300 gram Golden Syrup
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 250 ml Guinness
- 2 theelepels gemalen gemberpoeder
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagels
- 300 gram bloem
- 2 theelepels bicarbonaat van soda
- 300 ml zure room
- 2 eieren
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 170°C. Beleg een vierkanten vorm van 23 cm (of een vorm van 30 x 20 x 5 cm) met bakpapier en vet hem in met boter.
-
Stop de boter, Golden Syrup, basterdsuiker, Guinness, gemberpoeder, kaneel en gemalen kruidnagels in een grote pan (het beslag wordt in deze pan gemaakt). Zet op laag vuur en laat alles zachtjes smelten.
-
Haal de pan van het vuur en klop de bloem en de bicarbonaat van soda erdoorheen. Blijf kloppen tot een glad beslag (wees geduldig).
-
Klop de zure room en de eieren samen los in een maatbeker. Klop door het bloemmengsel met je garde tot je een glad beslag hebt.
-
Giet het beslag in de vorm en zet in de oven. Bak voor ongeveer 45 minuten of totdat de cake gerezen is en van de randen los begint te komen. Laat helemaal afkoelen en snij in stukken. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
1 reactie
• Janna op 19 November 2011 ∞