Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Appelcake met dadels
Een zachte cake met appel en dadels.
Ik heb voor dit recept gedroogde dadels gebruikt. Probeer ook eens fruitcake met pruimen, dadels en abrikozen, limoencake of appelclafoutis.
Ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 175 gram bruine basterdsuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 50 gram dadels
- 1 appel
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter en roer door elkaar met de basterdsuiker.
-
Klop de eieren en het zelfrijzend bakmeel erdoorheen.
-
Snijd de dadels in stukjes en roer erdoorheen.
-
Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij in stukjes. Voeg toe aan het dadelmengsel en roer door elkaar.
-
Beleg een bakvorm (rond of rechthoekig) van ongeveer 20 cm met bakpapier. Ik heb een lage, ronde cakevorm gebruikt.
-
Schep het beslag in de vorm en bak voor 30 minuten in de oven of totdat de bovenkant stevig aanvoelt. Laat afkoelen en snij in stukken.
3 Reacties
• Lisette op 17 May 2012 ∞
• nicole op 15 October 2012 ∞
• Lisa op 15 October 2012 ∞