Appelcake met dadels

Een zachte cake met appel en dadels.

Ik heb voor dit recept gedroogde dadels gebruikt. Probeer ook eens fruitcake met pruimen, dadels en abrikozen, limoencake of appelclafoutis.

dsc_01661

appel appelcake zachte cake
Appelcake met dadels
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
10 stukjes

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 gram dadels
  • 1 appel

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt de boter en roer door elkaar met de basterdsuiker.

  3. Klop de eieren en het zelfrijzend bakmeel erdoorheen. dsc_01682

  4. Snijd de dadels in stukjes en roer erdoorheen. dsc_0165

  5. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij in stukjes. Voeg toe aan het dadelmengsel en roer door elkaar.

  6. Beleg een bakvorm (rond of rechthoekig) van ongeveer 20 cm met bakpapier. Ik heb een lage, ronde cakevorm gebruikt. dsc_0169

  7. Schep het beslag in de vorm en bak voor 30 minuten in de oven of totdat de bovenkant stevig aanvoelt. Laat afkoelen en snij in stukken. dsc_01711 dsc_01721

dsc_0184

3 Reacties

  1. Heel lekkere en makkelijke cake, maar wel erg zoet. Er kan prima wat minder suiker in. De baktijd was bij mij veel langer, bijna een uur.

    Lisette op 17 May 2012

  2. Tja, ik weet eigenlijk niet of ik hier blij mee moet zijn…

    Punt 1; is het TE lekker en mijn broek kan het niet aan.. :-) en

    Punt 2; na een dag werken heb ik het laatste stuk van gisteren opgesnoept terwijl ik die aan mijn zoontje had beloofd… kun je raden wat er vandaag weer in de oven staat…

    Echt complimenten voor jullie overheerlijke recepten!

    nicole op 15 October 2012

  3. @ Lisette Dat kan inderdaad verschillen per oven. Fijn dat ie toch lekker was!

    @ Nicole Haha, sorry! Maar heel erg leuk om te horen!

    Lisa op 15 October 2012

Reactie achterlaten