Boterglazuur

Een glazuur maken van boter en poedersuiker.

Probeer ook eens ganache, fondant of poedersuikerglazuur.

boterglazuur cakejes versieren glazuur glazuur van boter poedersuiker
Boterglazuur
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
250 gram

Ingrediënten

voor het maken van boterglazuur.

  • 125 gram roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel citroensap

Wil je boterglazuur maken? Probeer dan eens chocoladecakejes met mokka of citroencakejes.

Bereidingswijze & foto's

  1. Klop boter zacht en romig met een elektrische mixer. dsc_0110

  2. Zeef de poedersuiker erboven en mix op een lage stand door elkaar. dsc_0111

  3. Schep de citroensap erdoor en roer opnieuw. dsc_0112

  4. Voeg eventueel kleuren of smaken toe. Schep het boterglazuur met een lepel op het cakeje of gebruik een spuitzak. dsc_0154 dsc_0171

3420958911_a3b733ce82

4 Reacties

  1. bij mij is het mislukt :( , maar ik ga het nog eens proberen tot het lukt ! :)

    liselotte op 5 February 2011

  2. Bij mij lukte het eerst ook niet, maar met 2 theelepels warm water toe te voegen ging het wel :)

    Steffie op 15 May 2011

  3. Was de boter wel op kamertemperatuur? Want eigenlijk kan er weinig aan mislukken. Fijn dat het uiteindelijk wel gelukt is, Steffie!

    Lisa op 15 May 2011

  4. Gaat het ook met gewone boter?

    Orfelia op 2 January 2012

Reactie achterlaten