Home Page › Toetjes › Pudding & mousse ›
Crema catalana
Een heerlijk toetje uit Spanje.
Dit toetje lijkt op een Spaanse versie van crème brûlée. Het verschil is dat je deze custard niet hoeft te bakken. Ook breng je de custard, naast vanille, op smaak met citroen en specerijen. Het recept komt weer uit Gregg’s favourite puddings.
Probeer ook eens crème brûlée, chocoladepotjes of crème karamel.
Ingrediënten
- 5 eigelen
- 60 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels maïzena
- 600 ml volle melk
- 1/4 theelepel gemalen kaneel
- snuf versgeraspte nootmuskaat
- 1 citroen
- 60 gram rietsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Rasp de schil van de citroen en hak fijn. De rest van de citroen heb je niet nodig.
-
Meng de eigelen, kristalsuiker en de maïzena in een grote kom. Klop met een vork tot een samenhangend mengsel.
-
Giet de melk in een kookpan. Voeg de kaneel, nootmuskaat en geraspte citroenschil toe. Breng het mengsel aan de kook. Haal de pan meteen van het vuur en giet langzaam bij de eigelen terwijl je roert met een garde. Giet het mengsel vervolgens weer terug in de pan en breng opnieuw aan de kook, terwijl je blijft roeren. Draai het vuur lager en laat 2 – 3 minuten staan terwijl je roert totdat de custard ingedikt is.
-
Verdeel het mengsel over 4 lage bakjes van ongeveer 300 ml per stuk. Laat afkoelen en zet vervolgens in de koelkast, laat 3 – 4 uur staan.
-
30 minuten voordat je het toetje wilt serveren besprenkel je ze met de rietsuiker. Gebruik vervolgens een gasbrandertje om de suiker te karamelliseren. Laat op kamertemperatuur staan totdat je ze serveert.
Er zijn nog geen reacties.