Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Zelf nacho’s maken
Zelf nacho's maken is niet moeilijk, je moet er alleen even de tijd voor nemen. Eerst maak je zelf tortilla's, die snij je op in stukken en vervolgens frituur je ze een halve minuut. Erg leuk om te doen en ontzettend lekker!
Het recept is voor 12 tortilla’s. Uit elke tortilla kun je ongeveer 8 nacho’s halen. Dit recept is dus voor een flinke berg nacho’s. Drie tortilla’s maken genoeg nacho’s voor 2 personen. Bewaar de overige tortilla’s om bijvoorbeeld om enchilada’s of gevulde wraps te maken.
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 250 ml hand-warm water
- 40 g zachte boter
- 1 tl zout
- Zonnebloemolie om te frituren
De exacte verhoudingen van water en bloem kunnen verschillen, afhankelijk van wat voor bloem je gebruikt. Voeg als je deeg te nat is wat bloem toe, of als het te hard is wat water toe, tot je een soepel, elastisch deeg krijgt wat niet aan je vingers plakt.
Maak met dit basisrecept eens nacho’s uit de oven met kaas, guacamole en zure room.
Bereidingswijze & foto's
Maak het deeg
-
Meng bloem en zout in een flinke kom.
-
Stroop je mouwen op en meng met je handen de zachte boter door de bloem heen. Het wordt nu kruimelig.
-
Meng in kleine scheutjes het water door het mengsel heen.
-
Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem en kneed hierop het deeg. Duw en trek en kneed het deeg om alle lucht er uit te halen.
Rol de tortillas
-
Verdeel met een mes je bal deeg in 12 gelijke porties.
-
Rol elke portie tot een bal en rol deze met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad. Houd ‘m rond en rol ‘m zo dun dat je er haast doorheen kunt kijken.
-
Stapel je tortillas op een bord met voldoende bloem ertussen om plakken te voorkomen.
Bak de tortillas
-
Verwarm een koekenpan op hoog vuur tot deze goed heet is.
-
Leg voorzichtig een tortilla in de pan (gebruik geen boter of olie!).
-
Draai na 30 seconden de tortilla om en bak de andere kant nog eens 10 seconden.
Maak de nacho’s
-
Snijd elke tortilla in 8 ‘taartpunten’.
-
Verhit de zonnebloemolie in een pan. De olie moet ongeveer 2 cm hoog staan. Wacht tot de olie begint te walmen.
-
Frituur de nacho’s in delen. Let erop dat je er niet te veel tegelijk doet, dan koelt de olie te snel af. Het fritureren duurt maximaal 1,5 minuut, zorg dus dat je goed oplet dat de nacho’s niet zwart worden.
-
Laat de nacho’s uitlekken op een bord met keukenpapier en bestrooi naar smaak met peper en zout.
Er zijn nog geen reacties.