Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Spaghetti met knoflook, chilipeper en tomaatjes
Een lekkere en snelle zomerse pasta!
Laatst zag ik Justine Schofield dit maken op televisie en het zag er zo lekker en simpel uit, dat ik het echt wilde proberen. Wel zonder garnalen dan, daar zijn wij niet zo dol op. Uiteindelijk heb ik nog wat dingen aangepast, omdat we niet alles in de kast hadden staan. Het is een lekker, simpel pastarecept, perfect voor zomerse dagen door de frisse citroensmaak.
Probeer ook eens romige pasta met zalm en asperges, tagliatelle met basilicum en olijven of linguine met knoflook en olijfolie.
Ingrediënten
- 250 gram spaghetti
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1/2 theelepel boter
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 8 cherrytomaten
- 1/2 citroen
- handvol verse peterselie
- 20 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook.
-
Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Snij de tomaatjes in vieren. Ontzaad de chilipeper en snij in stukjes. Rasp de schil van de halve citroen en pers het sap uit. Hak de peterselie in stukjes.
-
Stop de pasta in de pan en kook in 8 – 10 minuten gaar (of volg de instructies op de verpakking).
-
Verhit de olie met de boter in een grote pan (de pasta moet er dadelijk nog bij kunnen).
-
Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak 1 minuut.
-
Voeg de tomaatjes, het citroensap en de citroenschil toe en roerbak voor 2 minuten.
-
Giet de pasta af, maar bewaar 1 eetlepel van het kookvocht. Voeg het kookvocht samen met de pasta toe aan het knoflookmengsel. Schep door elkaar.
-
Voeg de peterselie en Parmezaanse kaas toe en schep weer door elkaar. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.