Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Pizzadeeg met griesmeel
Een lekker recept voor pizza met griesmeel!
In onze zoektocht naar het recept voor de perfecte pizza, kregen we dit recept van Marja via de mail (bedankt!). Volgens mij is het hetzelfde als dit recept van Jamie Oliver. We waren geïntrigeerd door de toevoeging van griesmeel, dus dat moesten we echt proberen. Daarnaast hadden we op pizzapassie.nl gelezen dat pizzabakkers hun deeg altijd een nacht in de koelkast laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Helaas hebben we nog steeds geen pizza-oven, maar desondanks was dit recept erg geslaagd!
Als je het recept niet een nacht wil laten rijzen, kun je het gewoon na de eerste keer rijzen verwerken tot een pizza.
Probeer ook eens pizza naar een recept van Jamie Oliver, pizzadeeg met de broodbakmachine of focacciapizza.
Ingrediënten
- 800 gram bloem, type 00
- 200 gram fijngemalen griesmeel
- 1 eetlepel fijn zeezout
- 2 zakjes gedroogde gist (14 gram in totaal)
- 1 eetlepel poedersuiker
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 650 ml lauw water
- Om in te vetten zonnebloemolie
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de bloem, het griesmeel, het zeezout, de gist en de poedersuiker in een mengkom (zorg dat je de gist en het zout in verschillende hoeken strooit).
-
Voeg het lauwwarme water en de olijfolie toe en meng met een mixer met deeghaken door elkaar. Begin met 1 – 2 minuten op een lage stand en meng het dan nog eens 5 – 6 minuten op een hoge stand of totdat je een soepel en veerkrachtig deeg hebt.
-
Neem een flinke kom (het deeg moet kunnen verdubbelen) en vet lichtjes in met zonnebloemolie. Leg het deeg erin en draai het om, zodat het overal bedekt is met een dun laagje olie. Bedek de kom losjes met plastic folie en laat een uur rijzen op een warme plek.
-
Sla het deeg terug. Bedek weer met plastic folie en zet in de koelkast. Laat een nacht in de koelkast staan.
-
Haal het deeg, twee uur voordat je het wilt gaan eten, uit de koelkast. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol tot balletjes. Vries nu eventueel een deel in, als je niet al het deeg gaat gebruiken.
-
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Zet een bakblik (of een pizzasteen) in de oven.
-
Neem een stuk bakpapier en bestuif lichtjes met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde vorm.
-
Smeer je pizza in met tomatensaus en beleg de pizza met je favoriete toppings, wij hebben mozzarella, chorizo, rode ui, paprika en champignons gebruikt. Bestrooi met wat gedroogde oregano. Smeer de randen in met wat olijfolie.
-
Bak de pizza in de oven. De baktijd hangt af van je oven. Bij een standaardoven (250°C) zal het ongeveer 14 – 16 minuten duren.
3 Reacties
• Marja op 31 July 2012 ∞
• Lisa op 31 July 2012 ∞
• Marja op 31 July 2012 ∞