Dolce di Pere alla Cannella

Een heerlijk toetje met lange vingers, mascarpone en peren.

Dit toetje was een groot succes! We hebben het meegenomen als toetje naar de verjaardag van mijn vader, vandaar het gebrek aan foto’s van aparte porties. Ik kreeg het recept van een leerling van mij, Sophie, die het had gekregen van haar moeder (bedankt!). Dit is zeker een toetje wat wij vaker zullen gaan maken. Omdat er een rauw ei wordt gebruikt, kun je dit beter niet serveren aan ouderen of kinderen (door het risico op salmonella) of gebruik gepasteuriseerd ei.

Probeer ook eens tiramisu met limoncello, panna cotta met passievruchten en kokos of oosterse roomkaastaart met sinaasappels.

dolce di pere alla cannella peren
Dolce di Pere alla Cannella
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 140 gram lange vingers
  • 3 harde peren (630 gram)
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 2 – 2,5 theelepels gemalen kaneel
  • 3 eieren
  • 100 ml water
  • 50 ml brandewijn

Bereidingswijze & foto's

  1. Rasp de citroenschil en zet apart. Tiramisu met peren - 002

  2. Schil de peren, halveer ze en snij de kern eruit. Snij de peren in plakjes en stop ze in een kom. Pers de helft van de citroen uit en giet het over de peren heen. Tiramisu met peren - 003 Tiramisu met peren - 004

  3. Stop de plakjes peer, het water, de brandewijn, de geraspte citroenschil en 20 gram suiker bij elkaar in een pannetje. Schep door elkaar en breng het mengsel aan de kook. Laat 10 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen. Tiramisu met peren - 006 Tiramisu met peren - 014 Tiramisu met peren - 026

  4. Scheid de eieren. Klop de eigelen met de overige suiker tot een luchtige mix. Voeg de mascarpone toe en klop tot een glad mengsel. Klop het eiwit in een aparte kom totdat het luchtig is, schep het dan door het mascarponemengsel. Tiramisu met peren - 009 Tiramisu met peren - 011 Tiramisu met peren - 012 Tiramisu met peren - 016 Tiramisu met peren - 018 Tiramisu met peren - 020

  5. Neem een rechthoekige schaal en verdeel de lange vingers over de bodem. Verdeel de plakjes peer eroverheen en giet de rest van de persensap eroverheen. Bestrooi met 1 theelepel kaneel (gebruik eventueel een zeefje). Schep het mascarponemengsel eroverheen en bestrooi met de rest van de kaneel. Tiramisu met peren - 029 Tiramisu met peren - 033 Tiramisu met peren - 034 Tiramisu met peren - 035 Tiramisu met peren - 036 Tiramisu met peren - 041

  6. Zet het toetje in de koelkast en laat 2 uur staan voordat je het serveert.

Tiramisu met peren - 051

2 Reacties

  1. Lijkt mij lekker, een soort peren tiramisu.

    caroline brouwer op 10 January 2012

  2. Deze ga ik zeker een keer maken! Ik hou namelijk niet van koffie, dus ‘normale’ tiramisu vind ik niks.

    Chantal op 12 January 2012

Reactie achterlaten