Home Page › Wereld › China ›
Chinese wokschotel met varkensreepjes
Een lekker, snel gerecht!
Voor dit recept meng je de varkensreepjes eerst met maïzena, dat moet een uurtje intrekken. De maïzena zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt in de pan.
Probeer ook eens wokschotel met aubergine en hoisinsaus, vegetarische noedels of deze wokschotel met rundvlees.
Ingrediënten
- 2 paprika’s
- 2 bosuitjes
- 1 wortel
- 300 gram varkensreepjes
- 1,5 eetlepel maïzena
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 2,5 eetlepels cashewnoten
- 1 eetlepel olie
- 2,5 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel rijstazijn
- 1/2 theelepel sesamolie
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de varkensreepjes in een kom. Bestrooi met de maïzena en roer door elkaar. Zet het vlees nog een uur in de koelkast.
-
Meng de oestersaus, sojasaus, peper, honing, rijstazijn en de sesamolie door elkaar in een kom.
-
Maak de paprika’s en bosuitjes schoon en snij ze in stukjes. Schil de gember en rasp fijn. Pel de knoflook en snij heel fijn. Maak de wortel schoon en snij in luciferstokjes.
-
Verhit de olie in een wokpan. Stop het vlees in de pan en bak op hoog vuur in 2 – 3 minuten gaar. Schep het vlees uit de pan.
-
Voeg de wortel en paprika toe. Roerbak op hoog vuur voor 1 minuut. Voeg de knoflook en gember toe. Roerbak even kort.
-
Stop het vlees terug in de pan en voeg de saus toe. Roerbak een minuut.
-
Voeg de cashews en bosuitjes toe en laat goed heet worden.
-
Serveer de varkensreepjes met rijst.
2 Reacties
• Thea op 23 November 2012 ∞
• Inge op 21 May 2013 ∞