Home Page › Soep ›
Aardperensoep
Een lekkere, volle soep van aardperen.
Als ik iets zie wat ik niet ken, wil ik het altijd graag proberen. Toen ik dus aardperen zag liggen, heb ik ze snel meegenomen heb ik er soep van gemaakt. Aardperen smaken een beetje nootachtig en naar aardappel en knoflook. Schillen kan, maar hoeft niet (snij dan wel harde stukjes weg en borstel ze goed). Probeer ook eens schorsenerensoep met knoflook, goedgevulde pompoensoep of aardappelsoep met prei.
Ingrediënten
- 500 gram aardperen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 800 ml groentebouillon
- 1 laurierblad
- Versgemalen zout en peper
- 1,5 eetlepel olijfolie
- Om te serveren crème fraîche
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en knoflook en snij in kleine stukjes. Borstel de aardperen, snij lelijke stukjes weg en hak ze dan in stukken.
-
Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak voor 5 minuten op middelhoog vuur (laat niet bruin worden). Voeg de aardperen toe en roerbak voor 4 minuten.
-
Giet de bouillon bij de aardperen. Voeg ook zout, peper en het laurierblad toe. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan en laat een half uur zachtjes koken.
-
Prik in een aardpeer om te controleren of ze gaar zijn. Haal het laurierblad eruit. Pureer de soep dan met een staafmixer. Serveer in kommen en eventueel met wat crème fraîche of sprenkel er wat olijfolie in.
3 Reacties
• gerrie roozeboom op 15 February 2011 ∞
• Lisa op 15 February 2011 ∞
• gerrie roozeboom op 17 February 2011 ∞