Omvat meer dan 150 traditionele en nieuwe recepten van over de hele wereld, stuk voor stuk toegesneden op het gebruik van de broodmachine.
Al een tijdje waren wij op zoek naar een fijn kookboek voor de broodbakmachine. We hadden er al een paar geprobeerd, maar die vielen eigenlijk altijd een beetje tegen. Toen we afgelopen zomer aan het neuzen waren in de boekwinkel, liepen we tegen dit boek aan. Wat een geweldig boek! Met recepten voor allerlei bekende en minder bekende broden, oplopend in moeilijkheid, is dit boek echt een aanwinst.
Na een uitgebreide beschrijving van broodbakmachines en de verschillende soorten deeg en keukengerei, komen de eerste recepten. In het eerste hoofdstuk worden bijvoorbeeld recepten gegeven voor standaardbroden (witbrood, bruinbrood, melkbrood, snel witbrood etc.). Dat was voor ons echt een pré, want als je eenmaal een broodbakmachine hebt, wil je niet blijven hangen aan de kant-en-klaar gemengde broodmixen van de supermarkt.
Wat handig is, is dat bij elk recept de hoeveelheden voor een klein, medium en groot brood staan beschreven. In stappen wordt uitgelegd wat je moet doen en elk recept is voorzien van meerdere foto’s. Wij vonden het ook erg handig dat eigenlijk alle recepten van ‘bekende broden’ erin staan: stokbrood, pizza, naan, pittabroodjes, pide, ciabatta, Engelse muffins, crumpets, donuts etc. Daarnaast biedt het boek nog allerlei originele recepten die leuk zijn om te proberen.
En dan de prijs: voor een tientje haal je dit boek in huis. Echt een aanrader als je een broodbakmachine hebt en graag wat nieuwe (of meer traditionele) broden wilt proberen.
Hoofdstukken
- Standaardbroden
- Speciale granen
- Platte broden en pizza’s
- Zuurdesem- en zetseldeegbroden
- Hartig brood
- Groentebroden
- Broodjes en luxebroodjes
- Zoete broden en gistcakes
- Teabread en cake
Recepten
- Volkorenbroodjes
- Pain de campagne
- Knoflooknaan