Sinaasappelmarmelade

Maak je eigen sinaasappelmarmelade!

Je hebt hier geen speciale geleisuiker voor nodig. Sinaasappels bevatten genoeg pectine, wat ervoor zorgt dat de marmelade indikt. Steriliseer glazen potjes of een grote glazen pot voordat je de jam erin giet. Je kunt ze steriliseren door ze 5 minuten in kokend water te zetten, haal ze er vervolgens met een tang uit en raak de binnenkant niet meer aan.

Probeer ook eens sinaasappelijs, pain de campagne of sinaasappelcakejes.

DSC_0003

marmelade sinaasappelmarmelade
Sinaasappelmarmelade
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
3 jampotten

Ingrediënten

  • 800 gram sinaasappels
  • 1 kilo kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels water

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de sinaasappels in een pan met water en breng aan de kook. Laat 2 uur zachtjes koken. DSC_0001

  2. Laat de sinaasappels uitlekken en snij ze in dunne plakjes. Hak de plakjes fijn en stop ze terug in de pan. DSC_0005

  3. Pers het sap van de citroen uit en voeg samen met het water toe aan de sinaasappels.

  4. Voeg de suiker toe en roer door elkaar. Zet op laag vuur en roer om de suiker op te laten lossen. Breng niet aan de kook voordat de suiker opgelost is. DSC_0014

  5. Breng de marmelade aan de kook en laat 15 – 20 minuten koken. DSC_0017

  6. Schep het mengsel in gesteriliseerde potten en draai de deksel erop. Draai de potten om en laat vijf minuten staan. Draai de potten dan om en laat volledig afkoelen. DSC_0023

DSC_0006

DSC_0008

5 Reacties

  1. Stop je de sinaasappels na het snijden terug in het kookwater? Of stop je de plakjes in een droge pan en dan met twee eetlepels water? Ziet er zo lekker uit dat ik dit recept graag wil maken.

    Maart op 19 January 2012

  2. Hoi Maart, je stopt de stukjes gewoon terug in het kookvocht. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 19 January 2012

  3. Mij is het niet helemaal duidelijk moet ik 800gr sinaasappels in twee eetlepels water koken of moeten de sinaasappels onder water staan gr toon

    Toon op 31 January 2012

  4. Hoi Toon, het is de bedoeling dat je de sinaasappels in een pan stopt en ze onderwater zet. Vervolges kook je dit twee uur en giet je het vocht af. Je snijdt dan de sinaasappels in plakjes, voegt er het sap van de citroenen en het water aan toe en kook dit mengsel opnieuw. Ik hoop dat dit duidelijk is. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 31 January 2012

  5. Het kookvocht gooi je weg, de in stukjes gesneden gekookte sinaasappel + 2 eetlepels water + sap van 1 citroen + de suiker kook je opnieuw kort. Heerlijke marmelade !!

    Marion op 12 January 2013

Reactie achterlaten