Home Page › Inmaken ›
Sinaasappelmarmelade
Maak je eigen sinaasappelmarmelade!
Je hebt hier geen speciale geleisuiker voor nodig. Sinaasappels bevatten genoeg pectine, wat ervoor zorgt dat de marmelade indikt. Steriliseer glazen potjes of een grote glazen pot voordat je de jam erin giet. Je kunt ze steriliseren door ze 5 minuten in kokend water te zetten, haal ze er vervolgens met een tang uit en raak de binnenkant niet meer aan.
Probeer ook eens sinaasappelijs, pain de campagne of sinaasappelcakejes.
Ingrediënten
- 800 gram sinaasappels
- 1 kilo kristalsuiker
- 1 citroen
- 2 eetlepels water
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de sinaasappels in een pan met water en breng aan de kook. Laat 2 uur zachtjes koken.
-
Laat de sinaasappels uitlekken en snij ze in dunne plakjes. Hak de plakjes fijn en stop ze terug in de pan.
-
Pers het sap van de citroen uit en voeg samen met het water toe aan de sinaasappels.
-
Voeg de suiker toe en roer door elkaar. Zet op laag vuur en roer om de suiker op te laten lossen. Breng niet aan de kook voordat de suiker opgelost is.
-
Breng de marmelade aan de kook en laat 15 – 20 minuten koken.
-
Schep het mengsel in gesteriliseerde potten en draai de deksel erop. Draai de potten om en laat vijf minuten staan. Draai de potten dan om en laat volledig afkoelen.
5 Reacties
• Maart op 19 January 2012 ∞
• Lisa op 19 January 2012 ∞
• Toon op 31 January 2012 ∞
• Lisa op 31 January 2012 ∞
• Marion op 12 January 2013 ∞