Home Page › Inmaken ›
Cranberryjam
Cranberries die over zijn van kerst? Maak er jam van!
Cranberries bevatten pectine, je hoeft dus geen geleisuiker te gebruiken. Ik heb 250 gram cranberries gebruikt, maar je kunt ook meer gebruiken. Gebruik hetzelfde gewicht aan suiker als je aan cranberries gebruikt. Ik kook oude jampotten 7 minuten in water, haal ze met een tang eruit en zet ze op een schone theedoek. Vervolgens vul ik ze meteen met de hete jam.
Probeer ook eens sinaasappelmarmelade, kerstcakejes of zelfgemaakte kruidenboter.
Ingrediënten
- 250 gram cranberries
- 250 gram kristalsuiker
- water
Bereidingswijze & foto's
-
Was de cranberries.
-
Schenk een laagje water in een kookpan (ongeveer een halve centimeter). Voeg de cranberries en de suiker toe.
-
Zet de pan op laag vuur en blijf roeren totdat de suiker helemaal opgelost is. Het is erg belangrijk om het mengsel niet te laten koken totdat de suiker opgelost is.
-
Breng het mengsel aan de kook en kook voor 8 minuten of totdat de jam redelijk ingedikt is.
-
Schep de jam in gesteriliseerde potten. Draai de deksel op de pot en zet ze 5 minuten op de kop. Laat ze daarna volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast.
Er zijn nog geen reacties.