Home Page › Brood ›
Volkorenbroodjes
Heerlijke, verse broodjes met volkorenmeel.
Ik heb deze broodjes gemaakt met de broodbakmachine. HHet recept is gebaseerd op een recept uit Het broodbakmachine bakboek van Jennie Shapter. Probeer ook eens scones, pain de campagne of brioche.
Ingrediënten
- 140 ml melk
- 140 ml water
- 225 gram volkorenmeel
- 225 gram bloem
- 1,5 theelepel zout
- 2 theelepels poedersuiker
- 1 theelepel gist
- melk, om te glazuren
Bereidingswijze & foto's
-
Schenk de melk en het water in de broodvorm van de broodbakmachine.
-
Strooi de bloem en het volkorenmeel over de vloeistof heen en zorg ervoor dat ze het melkmengsel helemaal bedekken.
-
Voeg de suiker en het zout toe in aparte hoeken. Maak een kuiltje in het meel en strooi daar de gist in.
-
Zet de broodbakmachine op de deegstand.
-
Haal het deeg na het kneden en rijzen uit de broodbakmachine en leg het op een met bloem bestoven werkblad.
-
Kneed het deeg voorzichtig een paar keer. Verdeel het in 10 gelijke stukken en bedek die met ingevet plastic folie.
-
Haal één voor een een stukje deeg onder de folie vandaan en maak er een balletje van. Rol het balletje uit tot een platte, ronde vorm.
-
Bestrijk een bakplaat lichtjes met olie. Leg de platte broodjes p de bakplaat en bedek ze met ingevet plastic folie. Laat ze 30 minuten rijzen op een warme plaats.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bestrijk de broodjes met melk en bestrooi eventueel met volkorenmeel.
-
Bak de broodjes voor 15 – 20 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Leg de broodjes op een rooster en serveer ze warm.
Serveer bijvoorbeeld met zelfgemaakte kruidenboter.
6 Reacties
• Simone op 11 January 2011 ∞
• Arjan op 11 January 2011 ∞
• Hanne op 25 July 2011 ∞
• Arjan op 25 July 2011 ∞
• jacquellien op 7 March 2012 ∞
• Lisa op 9 March 2012 ∞