Vijgen met blauwe kaas en honing

Verse vijgen uit de oven met gesmolten blauwe kaas en honing.

Dit recept is makkelijk en hartstikke lekker! Je kunt het als toetje, maar ook als voorgerecht serveren. Probeer ook eens tarte tatin met vijgen, witlof met blauwe kaas en walnoten of geitenkaassalade met honing en tijm.

Vijgen met blauwe kaas en honing
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
3 personen

Ingrediënten

  • 6 verse vijgen
  • 100 gram zachte blauwe kaas
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vijgen met blauwe kaas en honing - 003

  2. Snij de vijgen in vieren, maar snij ze niet helemaal door tot aan de onderkant. Zet ze in een ovenschaal. Vijgen met blauwe kaas en honing - 013

  3. Snij de blauwe kaas in plakjes en vul de vijgen ermee. Vijgen met blauwe kaas en honing - 019

  4. Besprenkel de vijgen met honing. Vijgen met blauwe kaas en honing - 021

  5. Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 5 minuten of totdat de kaas gesmolten is. Serveer de vijgen op bordjes en lepel er nog wat vloeibare honing (uit de ovenschaal) overheen.

Vijgen met blauwe kaas en honing - 037

1 reactie

  1. Ziet er uit als een meesterwerkje!

    Iris op 28 September 2011

Reactie achterlaten