Home Page › Toetjes › Fruit ›
Vijgen met blauwe kaas en honing
Verse vijgen uit de oven met gesmolten blauwe kaas en honing.
Dit recept is makkelijk en hartstikke lekker! Je kunt het als toetje, maar ook als voorgerecht serveren. Probeer ook eens tarte tatin met vijgen, witlof met blauwe kaas en walnoten of geitenkaassalade met honing en tijm.
Ingrediënten
- 6 verse vijgen
- 100 gram zachte blauwe kaas
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Snij de vijgen in vieren, maar snij ze niet helemaal door tot aan de onderkant. Zet ze in een ovenschaal.
-
Snij de blauwe kaas in plakjes en vul de vijgen ermee.
-
Besprenkel de vijgen met honing.
-
Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 5 minuten of totdat de kaas gesmolten is. Serveer de vijgen op bordjes en lepel er nog wat vloeibare honing (uit de ovenschaal) overheen.
1 reactie
• Iris op 28 September 2011 ∞