Hamrolletjes á la Carolien

Hamrolletjes gevuld met een mengsel van roomkaas, ui en bieslook.

En nog een erg geslaagd recept van Carolien: hamrolletjes gevuld met een roomkaasmengsel. Een erg lekker hapje! Gebruik stevige ham die niet uit elkaar valt bij het oprollen (dus niet te dunne plakken).

Probeer ook eens carpacciohapjes, krokante kipstukjes uit de oven of sticky drumsticks.

bieslook gevulde hamrolletjes
Hamrolletjes á la Carolien
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
15 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram achterham
  • 1 kleine ui
  • 1,5 theelepel gehakte bieslook
  • Naar smaak zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de ui en snij in hele kleine stukjes. Hamrolletjes - 001

  2. Meng de roomkaas met de ui, bieslook, zout en de peper. Hamrolletjes - 002 Hamrolletjes - 003

  3. Smeer de plakken ham in met het roomkaasmengsel. Hamrolletjes - 005

  4. Rol de ham op en snij elke rol in drie stukken. Leg op een serveerschaal en bewaar in de koelkast. Hamrolletjes - 006 Hamrolletjes - 013

Hamrolletjes - 009

3 Reacties

  1. Hoeveel hamrolletjes had je uiteindelijk? Maar 6, of waren het er meer?

    Chantal op 9 April 2011

  2. Hoi Chantal, Staat linksboven in het scherm. Dit recept is genoeg voor 15 stuks. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 10 April 2011

  3. Alle gasten waren enthousiast en heb ze doorverwezen naar deze website!

    Loes op 9 July 2012

Reactie achterlaten