Home Page › Hapjes ›
Gevulde eieren
Eieren vullen is simpel en snel! En lekker, dat ook.
Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van Aromat, een smaakverfijner van Knorr. Je kunt het weglaten en vervangen door andere kruiden. Maak deze eieren bijvoorbeeld ook eens met chilipoeder voor een pittige variant.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel aromat
- halve theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze & foto's
-
Leg de eieren in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren voor ongeveer 6 minuten. Vul de pan met koud water en laat de eieren helemaal afkoelen.
-
Pel de eieren. Snij ze met een mes horizontaal een stuk in (tot de dooier) en snij zo rondom de dooier heen. Haal de twee eiwithelften van elkaar af en hou de dooier apart.
-
Schep de mayonaise bij de dooiers. Prak de dooiers met een vork. Voeg het zout en de peper toe. Roer de aromat erdoorheen.
-
Schep de vulling in de eieren of gebruik een spuitzak. Bestrooi met het paprikapoeder.
Er zijn nog geen reacties.