Gevulde dadels met gorgonzola en walnoten

Een heerlijk, hartig hapje met verse dadels, roomkaas, gorgonzola en walnoten.

Ik vond op verschillende sites het idee om dadels te vullen met gorgonzola en walnoten. Het leek me een lekkere combinatie en dat was het ook.

Probeer ook eens dadels met marsepein, dadels met ontbijtspek of carpacciohapjes.

“Now Dasher! now, Dancer! now, Prancer and Vixen!
On, Comet! On, Cupid! on, on Donner and Blitzen!
To the top of the porch! to the top of the wall!
Now dash away! Dash away! Dash away all!”

gorgonzola
Gevulde dadels met gorgonzola en walnoten
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 12 verse dadels
  • 75 gram roomkaas
  • 75 gram Gorgonzola
  • 75 gram walnoten

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de dadels in en haal de pit eruit (snij ze niet helemaal door). Gevulde dadels met gorgonzola - 002

  2. Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie. Hak ze in stukken. Gevulde dadels met gorgonzola - 003 Gevulde dadels met gorgonzola - 009

  3. Meng de roomkaas met de gorgonzola in een kom. Schep de walnoten erdoorheen. Gevulde dadels met gorgonzola - 001 Gevulde dadels met gorgonzola - 007 Gevulde dadels met gorgonzola - 010

  4. Vul de dadels met het mengsel. Serveer op kamertemperatuur.

Gevulde dadels met gorgonzola - 011

2 Reacties

  1. Heb dit gemaakt met kerst en het was verrukkelijk! Hoewel ik wel veels te veel gorgonzola/walnoten mix had voor zo weinig dadels… Maar de rest op een stokbroodje of toastje was ook erg smakelijk.

    Janna op 31 December 2011

  2. Hoi Janna, wat leuk om te horen! De hoeveelheden zijn inderdaad aan de ruime kant. Het ligt er ook aan hoeveel vulling je in een dadel stopt. Wij hadden ook wel wat over hoor en inderdaad, op een stokbroodje of toastje is het dan ook erg lekker.

    Lisa op 4 January 2012

Reactie achterlaten