Home Page › Wereld › Amerika ›
Gekarameliseerde uiendip
Een lekkere uiendip om te eten bij chips of stokbrood.
Wij hadden dit zelf nog nooit geprobeerd, maar in Amerika schijnt het een echte hit te zijn tijdens de Super Bowl (kijk eens hier, hier en hier). Toch maar eens proberen dan! Ons recept is gebaseerd op dit recept, want ‘Old-School Caramelized Onion Dip’ klonk wel goed. Het was erg lekker! We hebben het met chips en stokbrood geprobeerd en het was allebei een succes.
Probeer ook eens hummus, geitenkaashapjes of crackers van Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 175 gram zure room
- 20 gram roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen peper
- snufje cayennepeper
- 1/2 theelepel bruine basterdsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de uien en snij in hele dunne ringen.
-
Smelt de boter met de olie in een grote bakpan (het liefst met een anti-aanbaklaag). Voeg de uien, cayennepeper, de basterdsuiker, het zout en de peper toe en roerbak voor 10 minuten.
-
Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes bakken terwijl je af en toe roert. Na 20 minuten zijn de uien als het goed is bruin en gekarameliseerd. Laat afkoelen.
-
Stop de zure room in een kom. Voeg de uien toe en roer door elkaar. Serveer op kamertemperatuur met chips of stokbrood.
1 reactie
• TheFromagette op 23 April 2011 ∞