Gevulde dadels met marsepein

Een zoete variant met marsepein en rozenwater.

Dit is een erg zoet hapje, maar oh zo lekker! Gebruik wel echt verse dadels, met gedroogde dadels is het lang zo lekker niet.

Probeer ook eens baklava, slagroomsoesjes of meringues.

Sleigh bells ring, are you listening,
In the lane, snow is glistening
A beautiful sight,
We’re happy tonight.
Walking in a winter wonderland.

Gevulde dadels met marsepein
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 12 verse dadels
  • 125 gram marsepein
  • 2 theelepels rozenwater
  • Om te serveren poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Voeg het rozenwater toe aan de marsepein en kneed goed door elkaar. Verdeel in twaalf stukjes. Dadels met marsepein - 03

  2. Snij de dadels in (niet halveren) en haal de pit eruit. Dadels met marsepein - 01

  3. Leg in elke dadel een langwerpig stukje marsepein. Dadels met marsepein - 04

  4. Leg de dadels op een bord, bestrooi met poedersuiker en bewaar in de koelkast. Dadels met marsepein - 06

Dadels met marsepein - 17

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten