Home Page › Diner ›
Rundvleesstoofschotel met rode wijn en appel
Stoofschotels zijn makkelijk aan te passen aan wat je in je voorraadkast hebt staan, dus leef je uit en creëer je eigen stew!
Je kunt uiteraard ook gewoon het volgende recept volgen. Een lekker gerecht met heerlijk mals rundvlees en zachte stukjes appel.
Probeer ook eens deze stoofschotel met bier, deze met tomaat en aardappel of probeer eens deze heerlijke, kazige pastaschotel!
Ingrediënten
- 500 gram magere runderlappen
- 125 gram magere spekblokjes
- 4 middelgrote uien
- 2 paprika’s (lees hoe je paprika’s snijdt)
- 1 appel
- 2 teentjes knoflook
- 3 dl rode wijn
- 400 ml runderbouillon
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels olie
- 30 gram roomboter
- versgemalen zout en peper
- 1 laurierblad
- halve theelepel suiker
- 5 takjes peterselie (optioneel)
Is de stoofschotel na 2,5 uur koken nog te vloeibaar? Meng dan in een apart bakje een eetlepel maïzena met twee eetlepels water. Voeg dit toe aan de stoofschotel en kook het geheel nog een paar minuten.
Bereidingswijze & foto's
-
Snij het rundvlees in blokjes.
-
Pel de uien. Snij twee uien in grove stukken en twee uien in kleinere stukjes.
-
Schil de appel en snij in kleine stukjes.
-
Snij de paprika’s in stukjes.
-
Verhit de olie met de boter in een braadpan.
-
Bak het rundvlees kort aan. Zorg dat de buitenkant van de stukjes bruin is.
-
Bestrooi de stukjes met zout en peper en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
-
Bak de spekjes kort in de pan. Schep ze, als ze enigszins bruin beginnen te worden, weer uit de pan.
-
Bak de uien, appel en de paprika in het vocht van het vlees. Laat ongeveer 5 minuten zacht sudderen.
-
Pel de knoflook en pers de teentjes boven de pan uit.
-
Voeg de bloem toe en roer met een garde zodat het goed oplost.
-
Voeg na ongeveer een minuut de rode wijn toe.
-
Voeg nu ook de bouillon, de peterselie, het laurierblad (niet gesneden, deze haal je er na het koken weer uit).
-
Breng het geheel aan de kook. Schep de rundvleesblokjes en de spekjes terug in de pan.
-
Doe de deksel op de pan en laat voor 2,5 uur sudderen.
Er zijn nog geen reacties.