Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Zalmschijven
Heerlijke zalmburgers!
Dit recept is simpel, snel en erg lekker. Het is te vergelijken met fish cakes al voegen ze daar vaak nog aardappel aan toe. Ik heb jalapeno’s (groene pepers) uit een pot gebruikt, deze zijn minder pittig. Als je verse gebruikt, zou ik er wat minder gebruiken. Het maken van deze zalmschijven is te vergelijken met het maken van gehaktballen: zorg dat je een goede, stevige burger kan maken die niet uit elkaar valt. Voeg eventueel wat meer paneermeel of citroensap toe om soepele burgers te maken. Probeer ook eens aardappelschijven met salami, pasta met zalm en avocado of zalmsalade.
Ingrediënten
- 1 blikje (200 gram) zalm
- 1 ei
- 2, uit een pot jalapeno’s
- 1 rode ui
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olie om in te bakken
Deze zalmschijven zijn heerlijk bij kaaspuree met rucola en gestoomde groenten.
Bereidingswijze & foto's
-
Laat het blikje zalm uitlekken. Gebruik twee vorken om de graatjes en de huid van de zalm eraf te halen. Trek de zalm los in stukjes.
-
Snij de ui en de pepertjes heel fijn. Voeg toe aan de zalm en roer door elkaar.
-
Klop het ei los en roer door het zalmmengsel.
-
Voeg het paprikapoeder, zout en peper, paneermeel en de citroensap toe. Kijk nu of je er kleine burgers van kunt maken. Als het mengsel uit elkaar valt, gebruik dan wat meer citroensap. Lijkt het mengsel te nat? Voeg dan wat extra paneermeel toe.
-
Verdeel het mengsel in 6 stukken en maak er ronde balletjes van. Druk ze wat plat en leg ze klaar op een bord.
-
Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur. Zorg dat de bodem van de pan bedekt is met olie (ongeveer 3 eetlepels). Laat de olie lang genoeg verhitten, anders zuigen de burgers de olie op.
-
Leg de zalmschijven in de pan. Bak ze 2 – 3 minuten aan een kant en draai ze dan om. Ze moeten dan goudbruin zijn, zet het vuur eventueel lager als het te hard gaat. Laat de schijven aan de andere kant nog eens 3 minuten bakken. Haal ze uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier.
3 Reacties
• Lilian op 3 November 2011 ∞
• Lisa op 4 November 2011 ∞
• Laura op 14 January 2012 ∞