Home Page › Diner ›
Waldorfsalade
Een heerlijke maaltijdsalade met kip, walnoten, blauwe kaas, bleekselderij, appel en druiven.
Deze salade is echt heerlijk! Ideaal als avondeten in de zomer met een lekker stuk brood of als lunch. Het recept vond ik op deze site.
Probeer ook eens spinaziesalade met spekjes en krieltjes, Griekse salade met kip of salade Niçoise.
Ingrediënten
- 75 gram jonge bladsla
- 1 kleine kipfilet
- 1 kleine groene appel
- 12 rode druiven
- 1 stengel bleekselderij
- 30 gram walnoten
- 50 gram blauwe kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Voor de dressing
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 2 theelepels balsamico-azijn
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1/2 teentje knoflook
- 1/4 theelepel fijne kristalsuiker
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de kipfilet in een plastic zak en sla hem met een deegroller plat. Zet een bakpan met de olijfolie op het vuur en laat goed heet worden. Bestrooi de kip aan beide kanten met zout en peper en leg in de hete pan. Bak de kipfilet in ongeveer 4 minuten gaar. Wrijf de pan schoon met keukenpapier en voeg de walnoten toe, rooster ze een minuutje of totdat ze goudbruin worden.
-
Pers ondertussen de knoflook uit voor de dressing en meng met de andere ingrediënten in een kommetje.
-
Maak de bleekselderij schoon en snij in stukken van 2 cm. Snij deze stukken in dunne reepjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis, snij in stukjes. Halveer de druiven.
-
Verdeel de sla over twee grote borden. Verdeel daar de bleekselderij, appel, druiven en blauwe kaas overheen.
-
Snij de kipfilet in reepjes en verdeel over de salades. Bestrooi met de walnoten. Besprenkel de salade met de dressing en serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.