Home Page › Diner ›
Venkelsoep
Een simpel maar erg lekker recept voor soep met venkel.
Venkel is een veelzijdige, smaakvolle groente met een heerlijke anijsachtige smaak. Ideaal om soep van te maken of om bijvoorbeeld te gebruiken in salades. Ik heb de soep gepureerd, maar je kunt de venkelbladen ook heel laten. Gebruik voor een vegetarische versie groentenbouillon.
Probeer ook eens deze heerlijke Franse uiensoep, pompoensoep of knoflooksoep uit de Périgord.
Ingrediënten
- 3 bollen Venkel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 liter kippenbouillon
- 20 gram bakboter
- Zout en peper naar smaak
Je kunt, om de anijssmaak te versterken, een stukje steranijs toevoegen die je er voor het serveren weer uithaalt.
Bereidingswijze & foto's
-
Was de venkel. Snijd de stengels er vlak boven de bol af. Snijd de venkelbol doormidden en haal de kern eruit. Snijd de rest vervolgens in stukken.
-
Pel de knoflook en haal door de knoflookpers. Pel de ui en snijd in stukjes.
-
Smelt de boter in een soeppan. Voeg de knoflook en ui toe en roerbak een paar minuten op middelhoog vuur.
-
Voeg de venkel toe en roerbak het geheel voor 5 – 7 minuten.
-
Voeg de bouillon en sojasaus toe, roer door elkaar, breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
-
Haal de pan van het vuur. Pureer de soep eventueel met de staafmixer en serveer.
4 Reacties
• Thea op 30 April 2009 ∞
• trudie op 8 June 2009 ∞
• Barber op 22 July 2010 ∞
• Iris op 26 June 2011 ∞