Home Page › Diner ›
Vegetarische paella
Een vegetarische versie van dit Spaanse rijstgerecht.
Een paella is een Spaans rijstgerecht dat traditioneel wordt gemaakt met zeevruchten of vis en kip of vlees. Een vegetarische versie is echter net zo lekker! De rijst wordt in dezelfde pan gekookt, samen met de bouillon, gezeefde tomaten en saffraan. Saffraan zou je eventueel kunnen vervangen door tumeriek (kurkuma). Het is belangrijk dat je blijft roeren terwijl de rijst kookt, voeg zo nodig meer water toe. De paellarijst kun je eventueel vervangen door risotto. Voeg eventueel chilipoeder toe om de paella pittig te maken.
Probeer ook eens Indiase pilaurijst, kerrierijst met kokos of jambalaya.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram champignons
- 1 rode paprika
- 50 gram sperziebonen
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 saffraandraadjes
- 80 ml gezeefde tomaten
- 350 ml groentenbouillon
- 150 gram paellarijst
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en de knoflook en snij ze fijn. Was de paprika en snij in blokjes. Was de champignons. Maak de sperziebonen schoon, haal de uiteinden eraf en halveer ze.
-
Verhit de olijfolie in een paellapan of braadpan en voeg de ui toe. Bak de ui een paar minuten totdat de stukjes zacht zijn.
-
Voeg de champignons, knoflook en paprika toe. Roer door elkaar en bak een paar minuten.
-
Voeg de saffraan en gezeefde tomaten toe. Roerbak voor een paar minuten.
-
Voeg 150 ml bouillon toe. Roer door elkaar.
-
Voeg de rijst, zout, peper en eventueel chilipoeder toe. Breng het mengsel aan de kook, voeg beetje bij beetje meer bouillon toe terwijl je roert en het mengsel laat koken. Gebruik eventueel meer heet water als de rijst te erg gaat aanbakken. Laat 15 – 20 minuten koken.
-
Stoom of kook ondertussen de sperziebonen gaar. Roer ze door de rijst en serveer!
Met dank aan Willem & Linda
Er zijn nog geen reacties.