Home Page › Wereld › China ›
Vegetarische noodles
Noodles met in Hoisin gemarineerde Quornstukjes.
Wij zijn niet vegetarisch, maar we eten wel regelmatig vegetarische maaltijden. Bij sommige gerechten merk je het verschil echt niet, zoals bij deze vegetarische noodles. De vegetarische stukjes zijn gemarineerd in Hoisinsaus en hebben dus een heerlijke smaak. Hoisin is een Chinese saus die te vinden is in toko’s.
Probeer ook eens spaghetti in paprikasaus, tabouleh met geitenkaas en walnoten of veganistische Indiase dosa’s.
Ingrediënten
- 175 gram stukjes van Quorn
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 paprika
- 100 gram Chinese eiermie
- 3 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel sesamolie
Voor de marinade
- 4 eetlepels Hoisinsaus
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepelsojasaus
- snufje chilipoeder
Bereidingswijze & foto's
-
Pers het teentje knoflook voor de marinade uit en meng in een kom met de Hoisinsaus, sesamolie, sojasaus en het chilipoeder. Leg de stukjes Quorn erin en bedek met plastic folie. Laat een uur marineren.
-
Snij de ui, knoflook en paprika in stukjes. Rasp de verse gember.
-
Verhit de sesamolie in een wokpan. Voeg de ui, gember en de knoflook toe en roerbak voor een paar minuten. Voeg de paprika toe en bak opnieuw voor een paar minuten.
-
Voeg de Quornstukjes met de marinade toe en roer door elkaar. Roerbak een paar minuten.
-
Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker en giet in een kom over de eiermie heen. Laat 4 minuten staan (of volg de instructies op de verpakking). Haal dan los met een vork en giet de mie af.
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder boter of olie. Voeg toe aan het Quornmengsel en roer door elkaar.
-
Schep de noodles erdoorheen. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.