Home Page › Diner ›
Tzatziki
Een Griekse yoghurtsaus met komkommer!
Deze saus is heerlijk bij een Griekse maaltijd of bij een barbecue. Probeer ook eens deze simpele komkommersalade, komkommerraita of hummus.
Ingrediënten
- 125 ml Griekse yoghurt
- halve komkommer
- 1 teentje knoflook
- 1,5 eetlepel verse munt
Bereidingswijze & foto's
-
Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap er met een theelepel de zaadjes uit. Hak de rest van de komkommer in kleine stukjes.
-
Was de munt en hak fijn.
-
Stop de komkommer in een schaal. Pel de knoflook en pers het teentje uit. Voeg toe aan de komkommer.
-
Schep de Griekse yoghurt erbij. Roer door elkaar. Voeg de munt toe en roer opnieuw. Bedek met plastic folie en laat minstens een uur in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Er zijn nog geen reacties.