Home Page › Diner ›
Turkse linzensoep
Dit recept is heel losjes gebaseerd op het recept ‘Ezo gelin çorbasi’ uit ‘De traditionele Turkse keuken’ van Erika Casparek-Türkkan. Ik heb wat dingen toegevoegd en weggelaten (o.a. de champignons). Probeer ook eens deze pittige linzensoep, schorsenerensoep met knoflook of deze linzensoep.
Ingrediënten
- 100 gram gedroogde rode linzen
- 50 gram couscous
- 1 ui
- 30 gram boter
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1250 ml groentebouillon
- 2 paprika’s
- 2 handjes bevroren wortels en erwtjes
- Versgemalen zout en peper
- Halve theelepel cayennepeper
Bereidingswijze & foto's
-
Doe de linzen en couscous in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken.
-
Pel de ui en hak in stukjes. Was de paprika’s, haal de zaadjes eruit en snij in stukjes. Verwarm de boter in een soeppan en bak de ui voor 5 minuten op laag vuur. Voeg de paprika’s toe en roerbak voor 2 – 3 minuten.
-
Voeg de linzen, couscous, tomatenpuree, paprikapoeder en de cayennepeper toe. Roer door elkaar. Giet de bouillon erbij en roer opnieuw. Breng aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur koken (met de deksel op de pan). Roer af en toe.
-
Voeg de wortels en erwtjes toe en kook nog eens 10 minuten. Proef de soep, breng op smaak met zout en peper en serveer!
4 Reacties
• gerrie roozeboom op 17 March 2011 ∞
• Lisa op 17 March 2011 ∞
• gerrie roozeboom op 18 March 2011 ∞
• Poes op 22 February 2013 ∞