Tomatensalsa

Deze salsa is heerlijk en fris. Je kunt hem bij verschillende maaltijden gebruiken, bijvoorbeeld als vulling in wraps maar ook als salade bij een barbecue.

Het maken van de tomatensalsa kun je het beste een paar uur van tevoren doen, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Wij hebben Tasty Tom tomaten gebruikt, maar je kunt ook andere soorten proberen. Voor deze salsa hebben wij bij de tomaten de zaadjes erin gelaten. Je krijgt dan een wat nattere salsa, maar dat vonden wij geen probleem. Wil je een drogere salsa? Ontzaad de tomaten dan voordat je ze in stukjes snijdt. Probeer ook eens zelfgemaakte pesto, guacamole of hummus.

mexicaanse salsa tomatensalsa verse koriander
Tomatensalsa
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal

Ingrediënten

  • 450 gram tomaten
  • 1 groene peper
  • 1 limoen
  • handvol verse koriander
  • 1 rode ui

Bereidingswijze & foto's

  1. Maak de salsa minstens een uur van tevoren. Was de tomaten en snij in blokjes. Pel de rode ui en snij fijn. Was de koriander en hak fijn. Haal de zaadjes uit de groene peper als je de salsa niet te pittig wil en snij fijn. Wraps met salsa - 001 Wraps met salsa - 004 Wraps met salsa - 005

  2. Meng de tomaten, rode ui, koriander en de groene peper in een kom. Halveer de limoen en pers het sap uit. Voeg het sap toe aan de salsa en roer door elkaar. Dek de salsa af met folie en bewaar in de koelkast. Wraps met salsa - 006 Wraps met salsa - 009 Wraps met salsa - 012

Wraps met salsa - 017

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten