Home Page › Diner ›
Tagliatelle met gehaktballetjes
Een simpel recept voor pasta met gehaktballetjes, maar ongelooflijk lekker!
Een tijdje terug zaten wij naar een aflevering te kijken van Nigella Bites. Ze maakte hierin tagliatelle met gehaktballetjes, het zag er heerlijk uit! Het recept was erg simpel, wat handig is als je +- 50 balletjes moet rollen. Wij hebben de pasta zelf nu een aantal keer gemaakt en elke keer met groot succes! Wel hebben we een paar aanpassingen gemaakt die de pasta, vinden wij, nog lekkerder hebben gemaakt (toevoeging van paprika en verse basilicum). Je kunt gedroogde tagliatelle gebruiken, maar probeer dit ook zeker eens met zelfgemaakte pasta.
Probeer ook eens spaghetti in paprikasaus, pastaschotel met kip en venkel en pasta carbonara.
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 3 eetlepels griesmeel
- Naar smaak Zout en peper
Voor de saus
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel olijfolie
- 800 ml tomatenstukjes uit blik
- snufje suiker
- 100 ml melk
- flinke hand verse basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Om te serveren Parmezaanse kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Maak eerst de gehaktballetjes. Pers de knoflook uit en rasp de Parmezaanse kaas fijn. Stop dan alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en kneed tot een samenhangend mengsel. Rol er dan kleine balletjes van, ongeveer de grootte van een theelepel. Zet apart.
-
Snij de ui, paprika en knoflook in stukjes. Meng met de oregano.
-
Verhit de olie in een pan. Voeg het uimengsel toe en laat op matig vuur 10 minuten zacht worden.
-
Voeg de tomatenstukjes, het snufje suiker, zout en peper en 350 ml koud water toe. Roer door elkaar en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
-
Roer de melk door de saus. Laat vervolgens één voor één de balletjes in de saus vallen. Roer niet totdat de ballen bruin zijn aan de bovenkant, anders vallen ze uit elkaar. Laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen met de deksel schuin op de pan. Voeg dan eventueel nog wat zout en peper toe.
-
Was de basilicum en snij fijn. Roer door de saus. Serveer de saus met verse pasta (100 gram per persoon). Roer een derde van de saus door de pasta en schep de rest erop. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en mozzarellasalade.
5 Reacties
• Mira op 12 July 2010 ∞
• Win op 6 February 2011 ∞
• Lisa op 7 February 2011 ∞
• jacqueline op 26 February 2013 ∞
• Lisa op 27 February 2013 ∞