Home Page › Diner ›
Taco’s met avocadosalsa
Je hebt geen kant-en-klare zakjes nodig om in een handomdraai heerlijke taco's op tafel te zetten!
Voor dit recept hebben we vegetarisch gehakt (van Quorn) gebruikt. Je mist de smaak van gehakt echt niet, dus probeer het eens (zelfs als je geen vegetariër bent). Natuurlijk kun je het gehakt ook gewoon vervangen door dezelfde hoeveelheid aan rundergehakt. De avocadosalsa past perfect bij dit gerecht, dus laat ‘m zeker niet weg. De hoeveelheid chilipoeder in dit recept kun je aanpassen aan je eigen smaak. De soort die wij gebruiken is erg sterk, vandaar dat 1/4 theelepel echt genoeg is. Als je een mildere variant hebt, voeg dan gerust wat meer toe. Het beste kun je dit stapsgewijs doen als het kruidenmengsel toegevoegd is aan het gehakt, proef het en voeg dan eventueel wat meer chilipoeder toe als het nodig is. Probeer ook eens enchilada con pollo, wraps met tomatensalsa en chorizo of nacho’s met zure room en guacamole.
Ingrediënten
Voor het kruidenmengsel
- 1,5 theelepel komijnzaad
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel maïzena
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel water
Voor de taco’s
- 6 tacoschelpen
- 400 gram kidneybonen uit blik
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 200 gram (vegetarisch) gehakt
- 200 ml water
- 75 gram geraspte kaas
Voor de salsa
- 2 tomaten
- 2 avocado’s
- 1 ui
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel limoensap
- 1 teentje knoflook
- Versgemalen Zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui voor de salsa en snij in ringen. Besprenkel met de rode wijnazijn, dek af en zet apart. Verwarm de oven voor op 200°C (of volg de temperatuur op de verpakking van de taco’s).
-
Rooster het komijnzaad in een pan zonder boter of olie totdat ze lichtbruin beginnen te worden. Pel de knoflook (voor het kruidenmengsel) en stop in een vijzel met het geroosterde komijnzaad. Voeg de rest van de ingrediënten voor het kruidenmengsel toe en stamp fijn.
-
Pel de ui voor de taco’s en snij in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de uiringen toe. Bak op laag vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan het gehakt toe. Roerbak voor een paar minuten (als je geen vegetarisch gehakt gebruikt, bak dan op laag vuur totdat het gehakt gaar is).
-
Voeg het kruidenmengsel toe en schenk het water in de pan. Roer door elkaar en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen terwijl je de salsa maakt. Het gehaktmengsel moet niet te nat zijn, maar ook niet helemaal droog, hou de pan dus in de gaten. Proef het mengsel en voeg eventueel nog zout, peper of chilipoeder toe.
-
Ontzaad de tomaten en snij in blokjes. Pel de avocado’s en snij in blokjes. Stop in een kom met de tomaten en besprenkel met het limoensap. Pel de knoflook en pers het teentje uit, roer door het avocadomengsel. Voeg de uiringen toe en bestrooi met peper en zout. Zet apart.
-
Laat de kidneybonen uitlekken en voeg toe aan het gehaktmengsel. Roer door elkaar.
-
Bak de taco’s in de oven voor 5 – 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi met geraspte kaas en serveer met de avocadosalsa.
1 reactie
• Anneke op 8 April 2012 ∞