Home Page › Diner ›
Stoofschotel met scones
Een heerlijke, stevige stoofschotel met een bovenlaag van kaasscones.
Een heerlijke maaltijd voor een koude dag. Een stoofschotel van rundvlees, wortels, ui en bleekselderij met een kazige bovenlaag. Het recept voor dit gerecht is gebaseerd op de beef cobbler uit Gordon Ramsay’s Great British Pub Food.
Probeer ook eens stoofschotel met chipolata’s en aardappel, stoofschotel met venkel of Japans rundvlees met sperziebonen.
Ingrediënten
- 400 gram runderlappen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 300 gram wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 3 laurierbladeren
- 700 ml runderbouillon
- 2 eetlepels bloem
- Zout en peper
- om te bakken olijfolie
Voor de scones
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram boter
- 75 gram geraspte kaas
- 75 ml melk
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Snij het rundvlees in blokjes.
-
Pel de uien en de knoflook en snij in stukjes.
-
Snij de bleekselderij in stukjes en de wortels in reepjes.
-
Meng de bloem met zout en peper en haal de stukjes rundvlees erdoorheen. Bewaar de bloem die niet aan het vlees blijft plakken.
-
Verwarm de de olie in een braadpan en bak het rundvlees in delen bruin aan de buitenkant. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
-
Voeg eventueel wat meer olie toe en bak de ui en knoflook in een paar minuten zacht.
-
Voeg de bleekselderij en wortel toe en laat even meebakken.
-
Giet de bouillon erbij. Voeg de laurierbladeren en de overige bloem toe.
-
Schep het vlees erbij en leg een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat 1 uur zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en laat nog een 30 minuten zachtjes koken. Maak ondertussen de scones.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel met de zout. Voeg de boter toe en wrijf de boter met je vingers in het bakmeel totdat je een mengsel hebt dat lijkt op fijn broodkruim. Hou twee eetlepels van de kaas apart en meng de rest door het deeg. Schenk de melk erbij en gebruik een mes om te mengen (maak snijdende bewegingen).
-
Bestuif een werkblad met een beetje bloem en druk het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Gebruik een uitsteker om er 5 scones uit te halen.
-
Schenk de stoofschotel in een ovenschaal. Leg de scones erop en bestrooi met de overige kaas. Bak 15 – 20 minuten in de oven of totdat de scones goudbruin zijn. Laat 5 minuten staan en serveer!
2 Reacties
• N.v.d.Sanden op 5 March 2011 ∞
• Lisa op 7 March 2011 ∞