Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Tartaartjes met peperroomsaus
Lekkere tartaartjes met een peperroomsaus!
De roomsaus bij deze tartaartjes is echt heerlijk! Echt een mooie manier om een weinig spectaculair tartaartje naar een hoger niveau te tillen.
Probeer ook eens gegrilde biefstuk, kip met tijm in bacon of varkenslappen met mosterdsaus.
Ingrediënten
- 4 tartaartjes
- 15 gram boter
- Naar smaak zout en peper
- 4 theelepels zwarte peperkorrels
- 200 ml rode wijn
- 400 ml runderbouillon
- 90 ml kookroom
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt de boter in een bakpan. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en leg ze in de pan. Bak ze 4 – 5 minuten voor medium of 7 – 8 minuten voor een doorbakken tartaartje. Haal de tartaartjes uit de pan en bedek ze losjes met aluminiumfolie.
-
Voeg de peperkorrels toe aan de pan waar je de tartaartjes in gebakken hebt. Roerbak voor een minuut.
-
Giet de wijn erbij en laat hard koken totdat de hoeveelheid vloeistof gehalveerd is.
-
Giet de bouillon erbij en laat weer hard koken totdat je nog ongeveer 1/3 van het vocht over hebt.
-
Voeg de kookroom toe en breng aan de kook, laat de saus nog even indikken. Leg de tartaartjes in de saus en laat goed warm worden. Serveer meteen.
3 Reacties
• Maria Snijders op 27 September 2011 ∞
• Lisa op 28 September 2011 ∞
• Maria Snijders op 1 October 2011 ∞