Tartaartjes met peperroomsaus

Lekkere tartaartjes met een peperroomsaus!

De roomsaus bij deze tartaartjes is echt heerlijk! Echt een mooie manier om een weinig spectaculair tartaartje naar een hoger niveau te tillen.

Probeer ook eens gegrilde biefstuk, kip met tijm in bacon of varkenslappen met mosterdsaus.

peperroomsaus tartaartjes zwarte peperkorrels
Tartaartjes met peperroomsaus
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 4 tartaartjes
  • 15 gram boter
  • Naar smaak zout en peper
  • 4 theelepels zwarte peperkorrels
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml runderbouillon
  • 90 ml kookroom

Bereidingswijze & foto's

  1. Smelt de boter in een bakpan. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en leg ze in de pan. Bak ze 4 – 5 minuten voor medium of 7 – 8 minuten voor een doorbakken tartaartje. Haal de tartaartjes uit de pan en bedek ze losjes met aluminiumfolie. Tartaar met peperroomsaus - 001 Tartaar met peperroomsaus - 005

  2. Voeg de peperkorrels toe aan de pan waar je de tartaartjes in gebakken hebt. Roerbak voor een minuut. Tartaar met peperroomsaus - 006 Tartaar met peperroomsaus - 008

  3. Giet de wijn erbij en laat hard koken totdat de hoeveelheid vloeistof gehalveerd is. Tartaar met peperroomsaus - 010

  4. Giet de bouillon erbij en laat weer hard koken totdat je nog ongeveer 1/3 van het vocht over hebt. Tartaar met peperroomsaus - 011

  5. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook, laat de saus nog even indikken. Leg de tartaartjes in de saus en laat goed warm worden. Serveer meteen. Tartaar met peperroomsaus - 012 Tartaar met peperroomsaus - 013 Tartaar met peperroomsaus - 014 Tartaar met peperroomsaus - 015

Tartaar met peperroomsaus - 017

3 Reacties

  1. Hallo, ik neem regelmatig een kijkje op jullie site en kom hele leuke recepten tegen. Vaak blijft het alleen bij het lezen van de recepten. Zelden tot het uitproberen van iets anders dan wat ik van mijn moeder leerde. Jammer! Nu heb ik wel heel veel zin, om het recept van de tartaartjes met peperroomsaus eens uit te proberen, maar weet eigenlijk niet waar je zwarte pepertjes vandaan haalt, anders dan die je voor de pepermolen koopt. Zijn die ook geschikt voor dit recept, of zijn er nog andere vormen van zwarte peper te koop? En zo ja welke vorm en waar te koop?

    Maria Snijders op 27 September 2011

  2. Hoi Maria, wij gebruiken ook gewoon de zwarte peperkorrels voor de pepermolen, werkt prima! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 28 September 2011

  3. Hoi Lisa,

    Het was heerlijk! De peperkorrels waren wat hard en knarrig, maar de smaak was voor herhaling vatbaar. Het wordt een recept dat bij ons vaker op tafel zal staan, maar ik ga wel op zoek naar andere peperkorrels. Heel erg bedankt dus, voor je recept en je reactie erop. groetjes Maria

    Maria Snijders op 1 October 2011

Reactie achterlaten