Home Page › Wereld › China ›
Szechuan noedels
Lekkere noedels, klaar in een handomdraai.
Dit recept is ontzettend simpel om te maken. Wij aten het met deze pittige koolsla, misschien niet afkomstig uit hetzelfde werelddeel, maar toch erg lekker. Het recept voor deze noedels komt uit The Barefoot Contessa van Ina Garten. Zij gebruikt spaghetti, maar dat leek ons een beetje vreemd, vandaar dat we eiernoedels hebben gebruikt.
Probeer ook eens deze wokschotel met Hoisinsaus en aubergine, Chinese nasi of deze wokschotel met rundvlees.
Ingrediënten
- 6 teentje knoflook
- 1 duimstuk verse gember
- 120 ml zonnebloemolie
- 4 eetlepels tahini
- 4 eetlepels pindakaas
- 120 ml sojasaus
- 60 ml droge sherry
- 60 ml witte wijnazijn
- 60 ml heldere honing
- 1/2 theelepel tabasco
- 2 eetlepels donkere sesamolie
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 1/8 theelepel cayennepeper
- 500 gram noedels
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 4 bosuitjes
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de knoflook en hak grof. Schil de gember en hak grof. Was de paprika’s en haal de zaadjes eruit. Snij ze in dunne, langwerpige reepjes (julienne). Was de bosuitjes en snij de onderkant eraf, snij de rest in diagonale reepjes.
-
Zet een grote pan met flink wat wat water op het vuur. Breng aan de kook.
-
Stop de knoflook en gember in de keukenmachine. Voeg de olie, tahini, pindakaas, sojasaus, sherry, witte wijnazijn, honing, tabasco, sesamolie en de pepers toe. Pureer de saus.
-
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Giet de noedels af en stop in een grote kom. Schep driekwart van de saus door de noedels. Voeg de paprika’s en bosuitjes toe en hussel door elkaar. Serveer warm met de rest van de saus.
Er zijn nog geen reacties.