Gevulde tomaten

Tomaten gevuld met basilicum en mozzarella.

Dit is een lekker hapje voor feestjes. Het kost even wat tijd om ze te maken, maar je kunt ze makkelijk van tevoren maken. Gebruik lekkere olijfolie, dat maakt echt het verschil. Je kunt nog wat extra basilicumblaadjes gebruiken om de schaal mee te decoreren.

Probeer ook eens hamrolletjes á la Carolien, gevulde eieren á la Carolien of carpacciohapjes.

caprese gevulde tomaten
Gevulde tomaten
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
40 hapjes

Ingrediënten

  • 20 Tasty Tom tomaten
  • 40 mini-mozzarella- bolletjes
  • 40 basilicum- blaadjes
  • 6 eetlepels Toscaanse olijfolie
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng de olijfolie met flink wat versgemalen peper. Proef en voeg naar smaak meer toe. Tomaten gevuld met mozzarella - 001 Tomaten gevuld met mozzarella - 006

  2. Halveer de tomaten. Schep met een theelepel de zaadjes eruit en snij het kroontje weg.

  3. Leg in elke helft een blaadje basilicum. Leg daar een mozzarellabolletje op. Besprenkel met een halve theelepel van de olijfolie. Serveer op kamertemperatuur. Tomaten gevuld met mozzarella - 004 Tomaten gevuld met mozzarella - 009

Tomaten gevuld met mozzarella - 017

1 reactie

  1. Weer eens een andere leuke manier van presenteren! Meestal gaat dit op een prikkertje. groeten, Caroline

    caroline brouwer op 31 August 2011

Reactie achterlaten